Dieter Burdenski, de oudste Eredivisiedebutant ooit, plotseling overleden op 73-jarige leeftijd

9 oktober 2024, 20:25
Foto: © Imago

De oudste Eredivisie-debutant ooit, Dieter Burdenski, is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende media in zijn vaderland Duitsland. De keeper speelde in zijn lange loopbaan twaalf interlands voor het toenmalige West-Duitsland en is tot op de dag van vandaag de man met de meeste wedstrijden voor Werder Bremen achter zijn naam.

Burdenski kwam tussen 1972 en 1988 tot liefst 444 wedstrijden voor Werder. De doelman gold dan ook als absoluut clubicoon en was afgelopen zaterdag nog aanwezig in het Weserstadion, waar het elftal dat in 1999 de DFB-Pokal veroverde werd geëerd. Burdenski maakte als keeperstrainer deel uit van de technische staf van Werder, een functie die hij tot 2005 zou bekleden.

In zijn nadagen dook Burdenski ineens op bij Vitesse. Op 4 november 1990 debuteerde hij voor de Arnhemmers, in een met 0-2 gewonnen uitduel bij aartsrivaal NEC. De keeper was op dat moment liefst 39 jaar, waarmee hij volgens Voetbalstats.nl nog altijd (met afstand) de oudste debutant ooit is op het hoogste niveau in Nederland. Burdenski zou uiteindelijk drie wedstrijden voor Vitesse spelen en raakte zijn plek onder de lat weer kwijt toen de eerste keeper, Raimond van der Gouw, terugkeerde van een schorsing.

BILD schrijft dat Burdenski woensdagmiddag 'geheel onverwacht' is overleden in een ziekenhuis in Bremen. De keeper, die ook succes had als zakenman, werd 73 jaar.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen