Definitieve selectie Oranje bekend: Koeman verrast en roept twee spelers op die niet in voorselectie zaten

4 oktober 2024, 12:04   Bijgewerkt: 4 oktober 2024, 12:11
Foto: © Imago

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland van volgende week naar buiten gebracht. Jan Paul van Hecke en Joey Veerman moesten zich al afmelden met blessures. De andere afvallers uit de voorselectie zijn Jurriën Timber, Jerdy Schouten en Wout Weghorst. Ian Maatsen en Mats Wieffer zaten niet bij de voorselectie, maar zijn wel opgeroepen.

Het Nederlands elftal trapte eerder deze maand een nieuwe campagne in de Nations League af. De ploeg van Koeman won met 5-2 van Bosnië en Herzegovina en hield een paar dagen later Duitsland in bedwang (2-2). Dat deed Oranje zónder een aantal spelers die er tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Duitsland nog wél bij waren. Zo doet Koeman niet langer een beroep op Marten de Roon, Georginio Wijnaldum én Daley Blind en hoefde ook Memphis niet op een uitnodiging te rekenen. De spits was op dat moment nog transfervrij. Hij tekende onlangs een contract bij het Braziliaanse Corinthians, maar zal desondanks het shirt van zijn land voorlopig niet dragen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: AZ-sterkhouder hoopt op Oranje: 'Dan is het WK van 2026 wel een bepaald richtpunt’

Koeman doet in oktober een beroep op grotendeels dezelfde namen als eerder deze maand. Koopmeiners en De Vrij zullen wel weer van de partij zijn. De Vrij ontbrak eerder deze maand vanwege blessureleed, terwijl Koopmeiners door transferperikelen lange tijd niet in actie kwam. Koopmeiners verruilde Atalanta Bergamo uiteindelijk voor heel veel geld voor Juventus. Micky van de Ven is eveneens opgenomen in de selectie. De rappe verdediger van Tottenham Hotspur moest de interlands van afgelopen maand aan zich voorbij laten gaan wegens een knieblessure.

In tegenstelling tot de interlands tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland afgelopen maand is Nathan Aké volgende week niet van de partij. De sterkhouder raakte in de slotfase van de eerste helft van het thuisduel met Duitsland geblesseerd en staat daardoor minstens vier weken aan de kant. Ook Veerman en Van Hecke, die vorige week in de duels met respectievelijk Willem II en Nottingham Forest blessures opliepen, moeten een streep zetten door de interlands. Verder heeft Koeman ook Schouten, Jurriën Timber en Wout Weghorst niet opgeroepen. Wieffer en Maatsen, die niet bij de voorselectie zaten, kregen wel een uitnodiging.

LEES OOK: Van der Gijp heeft te doen met Oranje-international: 'Hij raakt geen knikker!'

Het Nederlands elftal speelt op 11 oktober een uitwedstrijd tegen Hongarije. Dat duel staat om 20.45 uur op het programma in de Puskás Aréna in Boedapest. Drie dagen later speelt Oranje in de Allianz Arena in München tegen Duitsland. Ook dat duel zal om 20.45 worden afgetrapt.

De definitieve selectie van Oranje

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), Jorrel Hato (Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United), Ian Maatsen (Aston Villa), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Juventus), Tijjani Reijnders (AC Milan), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion).

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Justin Kluivert (Bournemouth), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Joshua Zirkzee (Manchester United).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mathijs de Ligt weer opgeroepen. Hato mag wel opdraven, speelt ook niet bijzonder en op laag niveau. Terwijl Beelen/Flamingo zich bewijzen in de CL. Het wordt tijd dat een vernieuwde trainer eens de boel op sleeptouw neemt bij Oranje. Kunnen ze bij de knvb niet alvast contact opnemen met Peter Bosz? Veel slechter kan t niet worden.

Vito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

deLigt wel en Timber niet????!!! Schouten ook jammer, was een van de betere spelers op het EK.

Flamingo
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nou wat je zegt, ik dacht precies hetzelfde wat betreft de Ligt en Timber. Rare keuze.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Tipje voor de basis? Timber en wieffer naast elkaar op middenveld in 442. Die voelen elkaar blindelings aan omdat ze elkaars spel al kennen. Of evt een verkapte 451 met reijnders of simons als schaduwspits. Het loopt nog niet, maar op deze manier hou je wel bepaalde aanvalskracht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen