Davy Klaassen houdt zich in: 'Ik ga niet te veel zeggen, anders komt de tuchtcommissie achter me aan'

20 oktober 2024, 17:37
Foto: © ESPN

Davy Klaassen vindt dat Brian Brobbey te weinig in bescherming wordt genomen door scheidsrechters. De middenvelder van Ajax neemt het op voor zijn ploeggenoot, na de 3-4 zege op Heracles Almelo.

“Hij wordt vandaag niet in bescherming genomen door de scheids. Ik vind dat hij te weinig meekrijgt”, zegt Klaassen op de persconferentie. “Tegenstanders gaan af en toe echt aan zijn shirt hangen. Dan zeggen ze: ‘Hij houdt ook vast.’ Maar ja… Ik ga er maar niet te veel over zeggen, want dan krijg ik die tuchtcommissie achter me aan”, verwijst hij lachend naar de (voorwaardelijke) schorsing die PSV-trainer Peter Bosz deze week kreeg opgelegd.

Artikel gaat verder onder video

In de 35e minuut van de wedstrijd vocht Brobbey een duel uit met Damon Mirani, die de spits van Ajax vasthield aan de arm, zo vond Brobbey. De Ajacied viel op de grond en raakte de bal met zijn handen aan, waardoor scheidsrechter Edwin van de Graaf - die het vasthouden niets vond - een vrije trap aan Heracles Almelo gaf vanwege de handsbal van de spits. Dit viel zeer slecht bij Brobbey. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van de Graaf gooide Brobbey de bal weg, maakte hij een wegwerpgebaar naar de arbiter van dienst en liep hij woedend weg. Voor Van de Graaf was dit reden genoeg om de spits van Ajax te bestraffen met een gele kaart.

LEES OOK: Marciano Vink haalt keihard uit tijdens Heracles - Ajax: 'Hij is zeer zwak, ik kan niet anders zeggen'

“Ik vind dat hij oneerlijk wordt behandeld daarin”, zegt Klaassen over zijn ploeggenoot, die al weken worstelt met zijn vorm en zondag ook twee grote kansen miste. Klaassen steekt Brobbey een hart onder de riem. “Je probeert hem gewoon te steunen, net als je bij iedereen doet. Iedereen weet welke kwaliteiten Brian heeft. Dat weet hij zelf ook. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat hij ze er weer achter elkaar in gaat schieten.” Klaassen maakte zondag zelf de 1-1 in het spektakelstuk tegen Heracles.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler misdraagt zich bij Heracles Almelo - Ajax: ‘Houd je bek!'

Brian De Keersmaecker werd met tweemaal geel van het veld gestuurd en misdroeg zich vervolgens verbaal tegen de bank van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Brobbey moet nu maar even afkoelen en geen basisspeler zijn. Hij mist veel te veel kansen. Misschien af en toe invallen.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat Brobbey te weinig in bescherming wordt genomen. Och wat zijn het toch een stel kleutertjes. Ookal Fitz Kim in de selectie voor de diversiteit of is ie echt als jongetje geboren? Misschien moet Klaassen samen met ze moeder een artikel maken in de Margriet dat ze t zo zielig vinden voor Brobbey. Wie weet staan er ook afslank tips in.

Dikkie
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Die kleuter dat ben jij zelf met je bericht over Fitz Jim en Klaassen en zijn moeder

AjaxAmsterdam34
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zegt iemand die over moeders praat.. beetje groot doen achter het schermpje maar als dit bij santi of Luuk gebeurd dan horen we jullie ook janken...

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als Brobbey vann mening is dat tegenstanders te veel aan hem hangen en hij geen vrije trap mee krijg, kan je dt wel blijven vinden, maar schiet je er NIETS mee op. Voorkom dat ze aan je gaan hangen, sprint weg. Meer bewegen en niet stl staan om de bal te ontvangen Dit is iets dat veel Ajax spelers doen, de bal moet bijna naar ze toe worden gebracht. (Post nl zelf kan dit niet) en daarom is het gemakkelijker te verdedigen dan spelers dei voortdurend vooruit sprinten Dus Brobbey en Ajax zoek het bij je zelf voortaan

AjaxAmsterdam34
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze scheids heeft niks te zoeken in de eredivisie was een thuis fluiter die dit niveau niet aan kan lekker terug naar de kkd.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jij hebt gekorfbald zeker Sopa, wat een ongefundeerde praat joh!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen