‘Conflict bij Ajax afgewend: akkoord aanstaande over nieuwe rvc, Van Gaal blijft adviseur’

28 oktober 2024, 10:46
Foto: © Imago

De samenstelling van de raad van commissarissen bij Ajax ondergaat op 16 december een flinke verandering, meldt Het Parool. Dan worden er vijf nieuwe commissarissen voorgedragen. Van de huidige rvc blijft alleen Danny Blind zitten. Een akkoord tussen de zittende rvc en de bestuursraad is hierover op handen.

Annette Mosman, Cees van Oevelen, Georgette Schlick, Leo van Wijk en Michael van Praag, die nu nog zitting hebben in de raad van commissarissen, maken dan plaats voor nieuwe toezichthouders op de directie. Wel zal president-commissaris Van Praag zijn opvolger bij Ajax nog een tijdje inwerken. Louis van Gaal blijft actief als technisch adviseur van de nieuwe rvc.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Valentijn Driessen slaat alarm bij Ajax: nieuwe ineenstorting dreigt

Met de aanstaande samenstelling van de raad van commissarissen lijkt een conflict bij Ajax tussen de bestuursraad en de zittende raad van commissarissen afgewend. De huidige commissarissen moeten hun eigen opvolgers voordragen, maar alleen de bestuursraad, die 73 procent van de aandelen bezit, kan deze benoemen.

Er was onenigheid over de kandidaten, maar vlak voor de deadline is een akkoord bereikt. “De namen van de vijf nieuwe kandidaten moeten vóór 1 november worden gemeld op de agenda van de aandeelhoudersvergadering die de beursgenoteerde voetbalclub op 16 december heeft uitgeschreven. Beursregels schrijven voor dat de agenda minimaal zes weken voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering bekend is”, schrijft Het Parool.

LEES OOK: Van der Vaart maakt zich zorgen: ‘Voor een jonge topsporter als Damián is dat niet altijd de goede plek’

Blind blijft als enige commissaris aan

Oud-voetballer Blind is de enige die aanblijft in zijn functie als commissaris. Zijn positie stond niet ter discussie, omdat hij nog niet in functie was bij Ajax toen technisch directeur Sven Mislintat vorig jaar zomer veel geld spendeerde aan een kwaliteitsarme selectie. De Amsterdammers kenden een dramatisch jaar en eindigden op een teleurstellende vijfde plaats in de Eredivisie. De positie van Schlick, Mosman en Van Oevelen, die in april al hun vertrek aankondigden, stond wel ter discussie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees Kwakman schrikt van Ajax en heeft 'te doen' met één speler: 'Hoelang wordt dit nog geaccepteerd?'

Eén speler oogst medelijden na afloop van Ajax - Willem II

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Goed zo. Hopelijk gaan de opvolgers het beter doen.

Ruud40
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wie had ooit kunnen denken dat de hele club blij zou zijn dat vpraag oprot. Bizar mannetje, maar ja mensen op dat niveau hebben de voetjes meestal niet op het gras staan.

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het zal daar altijd wel een zooitje blijven wie er ook zit.Het gaat allemaal om eigenbelang macht en verbeeldings waanzin Deze heren geven geen donder om je club

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Inderdaad puur egoïsme wat er zit.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hee lekke bal met je grote mondje. Zeker vergeten dat Jaap Stam de schuld kreeg van de puinhoop bij jouw achterlandclubje en moest vertrekken, terwijl de realiteit was dat het bij de trainersstaf en bestuur onderling een bende was. Of toen Kerkum in de jaren 70 voorzitter was en er sprake was van ernstig verval en teloorgang door bestuurlijke onkunde en de HCS-periode toen je clubje nagenoeg failliet was. Of Gerard Moussault die volkomen onbetrouwbaar was en zich als vriendje van Kerkum het bestuur in manouvreerde. Je moet de geschiedenis van je eigen treurige clubje eens doornemen vriend, kom je daarna wat kakelen over Ajax. Met je eigenbelang en macht gelul. Als je denkt dat chaos alleen bij Ajax voorkomt moet je je echt eens laten nakijken.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo en dan word jij verweten niks er van te snappen Sticks. Je hebt je huishoudwerk goed gedaan, je bent goed gedocumenteerd en geïnformeerd. Complimentjes.

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@GroteMarkt: het gedoe met bijv Kerkum en Jaap Stam kan ik me nog goed voor de geest halen. Feit is gewoon dat er bij vrijwel elke club bestuurlijk wel eens een periode is geweest van falen en machtstrijd en weet ik wat. Bij AZ was het rond 2014 of 15 ook een puinhoop. Maar het gaat hier over Ajax en dan komen de bekende hatertjes weer mekkeren.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien kan Louis van Gaal zijn vriendje Andries Jonker naar voren schuiven als hoofdtrainer van Ajax. Bepaald tussendoor Louis de opstelling vanuit Portugal. Mooie match vindt oprecht Andries Jonker ook de perfecte hoofdtrainer van het nieuwe Ajax DNA. Sherida Spitse misschien als assistent trainer?

Neesje
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Bemoei je met je eigen club joh !!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit is hersenloze Rudolf, krijgt van zijn moeder weer even de mogelijkheid wat lelijks over Ajax te typen!

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Mooie zo zou tijd worden dat de rvc op zal stappen tijd voor verandering er is genoeg gefaald nu tijd om het anders te doen

Dexi
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ajax, het bolwerk waar de stoelendans in de raad van commissarissen nooit stopt. Alle lichtgewichten maken ruimte, terwijl Blind onbewogen blijft zitten, dankzij zijn feilloze timing en het geluk dat hij buiten het ‘Mislintat-debacle’ stond. Uiteindelijk blijft het een klassiek geval van ‘ons kent ons’ een paar hebben hun zakken gevuld en gaan nog netjes door de voordeur, maar sommigen zullen pas écht vertrekken wanneer ze tussen zes planken liggen.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Louis van Gaal blijft actief als technisch adviseur van de nieuwe rvc. Tot nu is Van Gaal te onzichtbaar. Welke adviezen gaf Louis kortgeleden dan ? Is het alleen voor binnenskamers of....?

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik denk dat de rol van van Gaal echt beperkt is. Die man is, zo las ik ergens, enigsinds aan de betere hand van prostaatkanker en ik kan me zo voorstellen dat hij een beetje low-profile nog wel betrokken is, maar dat is het wel zo'n beetje. Volgens mij had en heeft hij niet meer echt de interesse (of energie wellicht) om meer op de voorgrond te bewegen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen