Nigeriaans international vast op vliegveld zonder eten en drinken: 'Ik ben bang voor onze levens'

14 oktober 2024, 13:45   Bijgewerkt: 14 oktober 2024, 15:43
Foto: © Imago

Het Nigeriaanse nationale team zit in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Libië vast op een vliegveld zonder eten of drinken. De spelers zitten al meer dan twaalf uur vast op het vliegveld en onder meer William Troost-Ekong heeft zijn frustratie geuit op X. Als gevolg van de chaos is het duel tussen Libië en Nigeria uitgesteld.

De twee landen stonden afgelopen vrijdag tegenover elkaar in Nigeria in de strijd om Afrika Cup-kwalificatie. Door een doelpunt van invaller Fisayo Dele-Bashiru wisten de Super Eagles dit duel winnen. Libië claimde alleen ‘slecht behandeld’ te zijn rond die wedstrijd. In Afrika gaan nu geruchten dat de vlucht van Nigeria, die op weg was naar de stad Benghazi, door de Libische regering werd omgeleid naar Al-Abraq Airport. Vervolgens mocht de Nigeriaanse enclave het vliegtuig niet verlaten. Het vliegveld van Al-Abraq ligt op zo’n vier uur van Benghazi en de Nigeriaanse selectie zat urenlang vast.

Artikel gaat verder onder video

Via X laat Troost-Ekong, voormalig speler van onder meer FC Groningen, KAA Gent en Watford, zijn frustratie blijken. “Meer dan twaalf uur op een verlaten vliegveld in Libië nadat ons vliegtuig werd omgeleid tijdens het dalen”, steekt hij van wal. “De Libische regering heeft onze goedgekeurde landing in Benghazi zonder reden ingetrokken. Ze hebben de poorten van het vliegveld gesloten en ons zonder telefoonverbinding, eten of drinken achtergelaten. Allemaal om mind games te spelen.”

LEES OOK: Zelden vertoonde beelden in studio Ziggo Sport na Afrika Cup-finale

De in Haarlem geboren verdediger geeft aan dat de selectie de Nigeriaanse regering heeft opgeroepen om in te grijpen en de ploeg te redden. Bovendien heeft Troost-Ekong met het team overlegd om de wedstrijd tegen Libië niet te spelen. “De Afrikaanse voetbalbond moet kijken naar het rapport en naar wat hier gebeurt”, vervolgt hij kritisch. “Fouten gebeuren, maar deze dingen hebben niets te maken met internationaal voetbal”, foetert Troost-Ekong.

Ook Nigeria-spelers Ndidi, Boniface en Osimhen reageren via social media

Troost-Ekong is niet de enige speler die zijn frustratie heeft geuit op social media. Ook Leicester City-middenvelder Wilfred Ndidi spuwde zijn gal. “Dit is geen voetbal. Zeer beschamend. Het gijzelen van een nationaal team. Schande”, aldus Ndidi, die zich niet veel later ook angstig toonde op Instagram. “Ik ben bang voor onze levens.”

Ook spits Boniface heeft op social media van zich laten horen. “Al bijna dertien uur op het vliegveld, geen eten, geen wifi, geen plek om te slapen. Afrika, we kunnen beter.” Victor Osimhen, die deze zomer Napoli op huurbasis verruilde voor Galatasaray, is teleurgesteld over de behandeling die zijn ‘broeders en coaches’ meemaken. “Dit is niet langer een vertraging, maar een bewuste tactiek om het moraal van de spelers te verlagen en het lijkt inmiddels meer op een gijzeling”, schrijft hij op zijn Instagram.

Vind jij dat de Afrikaanse voetbalbond moet ingrijpen in de situatie tussen Libië en Nigeria?

Laden...
17 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opvallende vervanger van Van der Gijp genoemd bij Vandaag Inside

Angela de Jong schuift een opvallende vervanger van René van der Gijp naar voren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen