Buitenkans op transfermarkt voor Ajax: Fabrizio Romano tweet over publiekslieveling

21 oktober 2024, 13:58   Bijgewerkt: 21 oktober 2024, 14:14
Foto: © Imago

Het is aannemelijk dat Christian Eriksen komende zomer transfervrij vertrekt bij Manchester United, zo schrijft journalist Fabrizio Romano. Er wordt momenteel niet gesproken over een verlenging van zijn aflopende contract. Voor Ajax dient zich daardoor wellicht een mogelijkheid aan om de spelmaker terug te halen.

Eriksen speelt sinds de zomer van 2022 voor Manchester United. Hij werd binnengehaald door Erik ten Hag en kwam sindsdien tot 81 officiële wedstridjen voor de club. Ten Hag doet dus geregeld een beroep op Eriksen, maar een contractverlenging wordt op dit moment niet waarschijnlijk geacht. Daardoor lijkt de 32-jarige Deen volgende zomer transfervrij op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe club.

Artikel gaat verder onder video

Ajax zal de situatie met bovengemiddelde interesse volgen. Technisch directeur Alex Kroes gaf begin september nog aan dat de club oprecht geïnteresseerd was in een reünie. "Die stond absoluut op de lijst", aldus Kroes. "Op de longlist. Een jongen van de club, met heel veel ervaring en routine. Een goede voetballer. Maar uiteindelijk hebben we daar niet de ruimte voor kunnen creëren door allerlei andere omstandigheden. Wie weet ooit.”

'Ajax heeft beste papieren'

Eerder deze maand meldde The Sun dat Ajax de beste papieren heeft om Eriksen in te lijven. "De Nederlandse grootmacht zou bereid zijn om hem een driejarig contract aan te bieden, waarmee de weg vrij is voor Eriksen om zijn carrière bij Ajax te beëindigen." Clubs uit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië zouden ook interesse hebben, maar: "Naar verluidt trekt het idee van een sprookjesachtige terugkeer bij de club waar hij zijn naam heeft gevestigd hem aan." Eriksen speelde tussen 2010 en 2013 in totaal 162 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 2 keer scoorde.

Eriksen is cijfermatig goed aan zijn derde seizoen in Manchester begonnen. Na negen gespeelde wedstrijden staat de teller al op drie goals en evenzoveel assists voor de Deen, die daarmee zijn totale productie van vorig seizoen (één goal en drie assists) nú al overtroffen heeft.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler misdraagt zich bij Heracles Almelo - Ajax: ‘Houd je bek!'

Brian De Keersmaecker werd met tweemaal geel van het veld gestuurd en misdroeg zich vervolgens verbaal tegen de bank van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als Eriksen transfervrij vertrek bij Manchester denk ik nog steeds niet dat ajax aan zijn salaris eisen nog kan voldoen die zullen ook nog wel hoger liggen dan ajax kan betalen

Laurens1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wishfull thinking bij Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen