Brobbey lacht om kritiek Van Basten: 'Hij blíjft maar over me praten'

8 oktober 2024, 13:37   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 13:42
Foto: © Imago/Ziggo Sport/Realtimes

Brian Brobbey kan lachen om de aanhoudende kritiek van Marco van Basten. De oud-bondscoach was maandagavond in Rondo - bepaald niet voor het eerst - hélemaal niet te spreken over de spits van Ajax en het Nederlands elftal.

"Hij is niet een ‘coole afmaker’, daarin is hij niet goed. Hij werkt hard en is een goed aanspeelpunt, maar geen geraffineerde jongen en ook geen slimme voetballer. Hij heeft met alles en iedereen ruzie en is altijd in duel. Altijd duwen en trekken en dat is niet slim", sprak Van Basten onder meer in het praatprogramma op Ziggo Sport. "Het zou ook een kracht moeten zijn dat hij technisch goed en slim is. Dat moet je als spits hebben, maar dat is ver te zoeken bij hem", klonk het even later, waarna Van Basten de jeugdopleiding van Ajax verantwoordelijk hield voor dit 'gebrek' bij de aanvaller.

Artikel gaat verder onder video

Brobbey staat een dag later, vlak voordat de training van het Nederlands elftal begint, de pers te woord. De 22-jarige aanvaller blijkt te kunnen lachen om de aanhoudende kritiek van San Marco: "Meneer Van Basten blíjft maar over me praten", wordt Brobbey geciteerd door NU.nl. "Hij heeft denk ik al vijftig keer hetzelfde over me gezegd. Nee, dat irriteert helemaal niet. Hij vindt me denk ik toch een leuke of interessante speler of jongen. Anders praat je niet zo vaak over me", laat de Ajax-speler optekenen.

Brobbey over vroegtijdige wissels: 'Dat is ook niet leuk, hè?'

De kritiek op Brobbey komt onder andere voort uit het feit dat hij in de Eredivisie nog altijd droogstaat. Dit seizoen was het alleen in het thuisduel met Jagiellonia Bialystok, in de play-offs om een plek in de competitiefase van de Europa League, een keertje raak voor de spits. Brobbey tekende in dat duel voor de 3-0 eindstand in Amsterdams voordeel. Wat bovendien opvalt, is dat trainer Francesco Farioli zijn eerste spits steevast vroegtijdig wisselt. "Dat is niet leuk hè, zeker als je nog niet hebt gescoord", zegt Brobbey. "Maar ik zou ook niet alleen het laatste kwartier willen spelen. Al krijg je dan wel veel meer ruimte, begrijp je? Maar die doelpunten komen wel", belooft de spits.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

Brian Brobbey oogde niet gelukkig tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je kunt de kritiek weg lachen of er iets mee doen Brobbey. Denk als jij nog 2 á 3 wedstrijden zo speelt dat je, jouw plekkie kwijt bent.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eens.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Goku ik denk dit soort gedrag ook zijn probleem is . Als zo'n grote speler iets zegt over je en je gaat er zo mee om ,dan heb je wel een mentaliteitsprobleem. Komt denk ik ook van wat ik eerder al eerder gezegd heb . Vanaf de jeugd is deze jongen geprezen . Zelfs nu wordt hem nog van alles toegedicht . Maar de realiteit is veranderd als je niet presteert en dat weet v basten.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zie het als een compliment als er steeds over je wordt gepraat, ook al is het niet altijd positief. Het gaat erom dat je in jezelf moet blijven investeren en erin geloven dat het goed gaat komen. Blijf goed trainen en zorgen dat je coach in je gelooft door je steeds op te stellen.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

van Basten zegt nooit iets om de kijker te pleasen, zoals Hooidonk en Vaart doen. Ook praat hij niet stomweg anderen na, zoals Afelay doet met het napraten van Kees Jansma ( deze jongen kan mij echt bekoren, haha) van Basten zegt wat hem opvalt en daarom zit hij daar. Puur praten over het spel. Dat hij het vaker over Brobbey heeft, zoals wordt gezegd en geschreven, komt omdat dit hem opvalt en er geen verbetering komt. Als van Basten de verbetering ziet zal hij dit ook zeggen Dus Brobbey rust, rust bij de afwerking, zoek minder het duel op, want dat vinden verdedigers prettiger dan een spits die weg loopt

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kunt alles van Brobbey zeggen, penalty’s neemt hij wel cool.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ook Rudolf praat over Brobby maar als de tegenstander al zegt dat ze hem de bal wel mogen geven want hij scoort toch niet. Kan je beter wat met de kritiek gaan doen in plaats van weg lachen.

Brigges
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En gelijk heb je Brian, je vooral niks aantrekken van die verschrikkelijke negatieve zuurpruim.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Sja, er wordt geopperd dat Brobbey dan maar wat met de kritiek moet doen, maar daar ben ik het niet altijd mee eens. Je kunt mensen ook kapot bekritiseren en dan bereik je er helemaal niks mee. Eerlijk is eerlijk, hij voldoet momenteel niet aan de verwachtingen, maar als je continu van allerlei randfiguren moet aanhoren dat je er niks van bakt, dan gaat je ook de zin over op een gegeven moment. Dat gaat ook in je hoofd zitten, dus daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Ik denk dat Brobbey best wel weet dat hij niet levert wat gevraagd wordt. En ik snap best dat dat zo'n van Basten in zo'n programma zit om zijn zegje te doen, net zoals vd Vaart, van Hooijdonk, Been...noem maar op, maar feit is ook dat ze qua kritiek niet veel opbouwends te melden hebben en overwegend ontzettend negatief zijn over wie dan ook. Wie is dáár dan nou eigenlijk mee gebaat? Ik denk niemand.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Sticks kijk je wel wedstrijden ,of zit je tijdens de wedstrijden ook hier. Wat v basten zegt is waar . Verder werkt de media zo he. Mensen stellen vragen en hij geeft antwoord .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het zou Bassie sieren als hij in zijn trainings pak Brobb zijn hulp aan zou bieden !

ERIMIR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassie heeft daar niet zo veel zin in denk ik, misschien zijn broer Adriaan wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen