Priske betreurt keuze Feyenoord: ‘Met de kennis van nu had ik het niet moeten doen’

1 oktober 2024, 07:52
Foto: © Imago

Brian Priske heeft spijt van zijn keuze om Feyenoord aan het begin van het seizoen in 3-4-3 te laten spelen. Volgens de oefenmeester kostte het inslijpen van deze formatie te veel tijd, terwijl de Rotterdammers dat veel beter hadden kunnen investeren in het bijschaven van een bekend systeem.

Feyenoord is onder Priske niet goed begonnen aan de competitie. In de eerste zes duels werd slechts tweemaal gewonnen, terwijl de wedstrijd vier keer in een gelijkspel eindigde. Aan het begin van het seizoen liet de Deen Feyenoord in 3-4-3 aantreden, maar dat is achteraf een fout geweest, zo geeft hij toe in gesprek met Voetbal International. “Met de kennis van nu had ik dat niet moeten doen”, zegt Priske. “De wissel van speelwijze naar 3-4-3 heeft ons onnodig veel tijd gekost en dat ergert me, omdat we die tijd nu tekortkomen. Ik durf dat best toe te geven, maar ik deed het natuurlijk niet zonder reden.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen zet vraagtekens bij Feyenoorder: 'Is hij wel zo goed als iedereen denkt?'

Maar waarom begon Priske niet direct met het doorzetten van de spelwijze van zijn voorganger Arne Slot? “Dat had te maken met de transferwindow”, legt de oefenmeester uit. “Na Wieffer en Minteh had ik verwacht dat meer spelers snel zouden vertrekken. Ik zag dat als hét moment om iets te veranderen, omdat ik dacht dat deze manier van spelen goed bij de groep zou kunnen passen.” Daarmee doelt de Deen onder meer op Gernot Trauner, Thomas Beelen en Bart Nieuwkoop, die allen ervaring hebben met het systeem. Uiteindelijk ging het plan niet door, aangezien Lutsharel Geertruida pas erg laat wegging, terwijl Dávid Hancko en Santiago Giménez helemaal niet vertrokken. “Dan heb je als trainer de verantwoordelijkheid te kijken naar waarbij spelers zich het meest senang voelen. Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds geloof dat we in 3-4-3 prima voor de dag kunnen komen, dat zag je de tweede helft tegen Bayer Leverkusen.”

LEES OOK: Michiel Kramer vol verbazing: 'Wat een schande, hij kan toch niet bij Feyenoord spelen?'

Priske wil flexibel zijn

Wat dat betreft stelt Priske zich graag flexibel op. “De weg richting de finish loopt nóóit in een rechte lijn”, licht hij dat toe. De trainer heeft niet alleen het 3-4-3-systeem weggedaan, maar ook de huddle moest eraan geloven. “Ik vind het teleurstellend dat dit in Nederland niet werd geaccepteerd en dat supporters ons uitfloten. Ik snap ook nog steeds niet waarom, maar als hoofdtrainer en leider moet je dan wel het grotere plaatje in de gaten houden. Als zo’n huddle een wig dreigt te drijven tussen spelers, staf en supporters, is ’t het dan waard ermee door te gaan? In zo’n geval ben ik heel graag flexibel, maar nóóit als het gaat om mijn filosofie en spelprincipes.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ergernis bij ESPN over Feyenoord-aanvaller Paixão

Kees Kwakman en Mario Been hebben zich bij De Eretribune op ESPN verbaasd over Feyenoord-aanvaller Igor Paixão.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dit is te waarderen dat een trainer zelf aangeeft dat hij een fout heeft gemaakt. Er zijn genoeg trainers die om de pot heen draaien maar zelf geen verntwoording op dat vlak nemen het ligt altijd aan iets anders

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Doet maar wat met z’n opstelling, doet maar wat met een huddle… topcoach! 🤣

ANGEL D
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik heb alle vertrouwen in de trainer . Het is een eerlijke trainer die weet waar hij mee bezig is. Alleen het is kort dag om een ander systeem te doen . Snap het wel Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan . Dus succes en het komt wel goed .

Sticks
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Met de kennis van "toen" had hij het ook niet moeten doen. Ik vind het ook bizar dat niemand bij die club eens tegen hem gezegd heeft "hee met je 3-4-3 wat ben jij in vredesnaam van plan joh?". Je had als clubleiding meteen al kunnen aangeven dat je dat niet wil maar nu zit je met de gebakken peren. Kijk eens wat voor achterstand je hebt op Psv inmiddels. Maar goed, het is niet zo dat het alleen aan hem ligt. Ze hebben er een zooitje van gemaakt na Slot.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Klopt. Gelukkig is er bij Feyenoord nog wel zorgvuldig beleid en word er jaarlijks wel winst gemaakt. Achterstand op PSV kan je naar kijken maar ook met een goede start zou het moeilijk zijn om dit seizoen PSV nog bij te kunnen houden.

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Waarmee mijn stelling klopt dat Wolf daar voor niets zit. Koese betaalt hem om een paar fans te paaien

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zorgvuldig beleid Jaren zeiken over dat Ajax een koopclub is geworden en dat ze niks met de eigen jeugd doen en zie het resultaat twee jaar een beetje succes in Rotterdam en ze doen precies het zelfde als in Amsterdam en dat noem jij zorgvuldig beleid terwijl je dat van Amsterdam een schande vind Selectief geheugen komt weer op bij je merk ik

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@Hijreageertaltijd: klopt wat je zegt. Hij komt elke dag (geen één dag uitgezonderd) afgeven op Ajax maar als het over zijn eigen clubje gaat kletst ie alles recht wat krom is. En maar afzeiken en afzeiken. En dan ook nog verwachten dat je een fatsoenlijke voetbalinhoudelijke discussie met hem gaat voeren. Nou jammer dan, nog niet misschien. Maar ook dat snapt ie niet.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ben ik het met je eens Sticks over de 3-4-3 opstelling is het nog niet goed. Hijreageertaltijd Ik zie Feyenoord geen contracten aanbieden met 5 miljoen aan jaarsalarissen, en noem maar op. Hartman, Bijlow, Zechiel, Milambo zijn allemaal toppers uit de jeugdopleiding. Spelers als Slory, Sauer, Benita, Sebaoui en kan nog wel even doorgaan zijn spelers uit de jeugdopleidingen van Feyenoord of op jonge leeftijd gekocht die een prachtige ontwikkeling doormaken en een traject volgen waar zorgvuldige stappen worden gemaakt om in de top te kunnen komen bij Feyenoord1. Dus dat Feyenoord een koopclub is ben ik niet met je eens. Kijk eens verder dan het neusje lang is.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nog maar een keer R21: ik ben niet geinteresseerd in je opmerkingen of meningen. Mensen die dagelijks weinig anders doen dan mijn club en iedereen die ooit wat met die club te maken hebben gehad komt afzeiken, daar ben ik klaar mee. Dan kun je hier weer een niets-aan-de-hand reactie komen geven die redelijk normaal is, maar van moet je niks meer verwachten. Jij bent totaal respectloos met je dagelijkse afkammerij. En dan ook nog mensen aanspreken over of iets inhoudelijk is of niet. Ja daag! Zoek het maar uit verder. Ik negeer je volkomen. En ik hou het nog heel netjes anders wordt het weer verwijderd.

haike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ze spelen niet goed!! zitten spelers bij waarvan ik denk je kan nog niet mee in de 3e klasse. maar ach toch ze zijn een van de 3 ploegen die nog niet hebben verloren!!

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Goed van hem dat die voor zijn fouten uit durft te komen, zijn heel wat trainer die de schuld ergens anders neerleggen dan bij hun zelf. Ga er van uit dat de clubleiding wist van het 343 systeem en er mee eens waren en er ook vanuit gingen dat er meer spelers Feyenoord zouden verlaten. Vindt dat een beleid van lik me vestje. beleid maak je op basis van feiten, kennis en kwaliteit, al het andere is domweg gokken. Neem daar Ajax als een schoolvoorbeeld, beleid maken op de CL er vanuit gaan dat ze elk jaar CL spelen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is goed dat hij inziet dat onder zijn leiding, het systeem en aanpak niet optimaal werkt en bereid is om het te veranderen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is dit nou een verkapte sneer naar Kloese?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik zei al vanaf begin dat het een moeilijk systeem is je bent dominant op het middenveld als je het onder controle hebt en de spelers ervoor hebt. Deze spelers zijn ingekocht en ingespeeld op 4-3-3. enige wat je kan doen is middenveld punt naar achteren dat is mijn favoriet. Dan punt naar voren of 3 op een lijn. En het werkte al jaren . Het enige wat ze moeten doen nu is druk en intensiteit erop houden 100% terug sprint bij balverlies en de kansen komen weer hoe sneller je countert hoe minder snel je tegenstander heeft om in verdedigende positie te komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen