Brands verklapt wat hij meteen na PSV - Sparta tegen Makkelie zei

8 oktober 2024, 09:16   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 09:41
Foto: © ESPN

Algemeen directeur Marcel Brands van PSV gaat binnenkort in gesprek met Peter Bosz naar aanleiding van de uitspraken van de trainer over scheidsrechter Danny Makkelie. Hoewel Brands de uitspraken van Bosz ongepast vindt, wil hij het voorval niet te groot maken.

“Peter is soms emotioneel, maar over het algemeen denk ik heel realistisch. Hij heeft nu iets gezegd wat denk ik misschien niet op zijn plaats was. Dat moeten we niet doen”, zegt Brands bij ESPN. Hij had kort na PSV – Sparta Rotterdam al een kort gesprek met Makkelie. “Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik vind dat dat niet bij ons hoort. We hebben allemaal een voorbeeldfunctie.”

Artikel gaat verder onder video

Ondertussen heeft technisch directeur Earnest Stewart al wel met Bosz gesproken. Brands zal binnenkort met de trainer gaan zitten. “Wij maken ook allemaal fouten. We zitten met zijn allen in dezelfde branche en die moeten we koesteren”, vindt de algemeen directeur. “Het is soms al moeilijk genoeg. We maken allemaal weleens een opmerking die we anders hadden willen uiten. We moeten het ook niet groter maken dan het is.”

Bosz misdroeg zich zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta. De trainer reageerde woedend op het uitblijven van een penalty voor PSV na contact tussen Johan Bakayoko en Metinho. Vervolgens toonde Makkelie hem de gele kaart. Na afloop werd Bosz gevraagd naar het incident. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks”, zei de trainer van de koploper. Bosz kreeg veel kritiek op de uitspraak.

LEES OOK: Valentijn Driessen suggereert dat uitbarsting Bosz strategische reden heeft

Makkelie zei zondag bij het radioprogramma De Perstribune te hopen dat PSV ingrijpt. “Ik denk dat er zeker een grote verantwoordelijkheid ligt bij de club zelf. Het ligt niet alleen bij de scheidsrechter, maar ook bij de club. Als de club vindt dat een speler of een trainer iets doet wat ongepast is, dan zou je mogen verwachten dat een club hen daarop aanspreekt. Ook op de voorbeeldrol die ze hebben. Dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan.”

Vind jij dat Peter Bosz te ver ging met zijn uitspraken over scheidsrechter Makkelie?

Laden...
343 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez hoort achter de schermen geen positieve geluiden over Tygo Land

Kenneth Perez weet waarom Tygo Land niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Vind je het goed dat PSV in gesprek gaat met Bosz?

JongeJasper
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Bosz is altijd wel een beetje een driftkikker. Maar ja, als je bij PSV werkt moet je wel een beetje netjes blijven, toch?

AdvHg
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

bosz moet gewoon een keer een cursusje zelfbeheersing doen. Maar ja, als Brands denkt dat een gesprek helpt, laat ze lekker kletsen

SneeuwSchuiver
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Makkelie is ook niet de makkelijkste, maar Bosz moet gewoon zijn mond houden. Je weet dat je een voorbeeldfunctie hebt, dus gedraag je dan ook zo.

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk dat het goed is dat Brands het gesprek aangaat. Iedereen maakt fouten, maar het is belangrijk om ervan te leren. hopelijk komt Bosz hier sterker uit

Sloebersander
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

het is allemaal een storm in een glas water.Bosz is gewoon een gepassioneerde coach. Maar ja, als je bij een topclub werkt, moet je wel een beetje op je woorden letten.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gesprek voor de bühne door Brands, verstandig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen