Wijnstekers hard voor onervaren international: ‘Niet zo goed als iedereen denkt’

15 oktober 2024, 11:35
Foto: © Imago

Ben Wijnstekers is niet onder de indruk van Jorrel Hato, zo geeft de rapporteur aan in De Telegraaf. Volgens de 36-voudig international wordt de jonge Ajacied door velen de hemel in geprezen, maar weet hij dat nog lang niet waar te maken, zo blijkt uit de wedstrijd tegen Duitsland (1-0).

Hato kwam maandagavond voor de derde keer in zijn nog prille loopbaan in actie voor het Nederlands elftal. De talentvolle verdediger maakte zijn debuut in november 2023, toen hij halverwege mocht invallen op bezoek bij Gibraltar. Na bijna een jaar niet opgeroepen te worden, mocht de jongeling zich in september weer melden, maar kwam hij niet tot speelminuten. Nadat hij vrijdagavond op bezoek bij Hongarije een minuut voor tijd inviel, mocht hij in München zijn basisdebuut maken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Sneijder luistert vol verbazing naar Ten Cate: 'Dat accepteerde jij van mij niet'

Dat ging niet van harte, zo zag Wijnstekers. “Ik wil rekening houden met zijn leeftijd, want hij is nog jong”, begint hij over de achttienjarige verdediger. “Maar Hato, die toch als een groot talent is bestempeld en bij Ajax altijd ijverig is, leed veel balverlies en was slordig.” De voormalig rechtsback zag dat Duitsland veel aanvallen via Hato’s kant van de verdediging kon opzetten. “Daar stond Oranje vaak niet goed.”

LEES OOK: WK-finalist van 2010 steunt zestienvoudig Oranje-international: 'Zie geen reden om hem te vervangen'

Wijnstekers geeft dan ook aan dat hij wel beter heeft gezien van Hato, die afgelopen seizoen in een zwak Ajax speelde dat uiteindelijk slechts vijfde werd in de Eredivisie. “In dat elftal dat afgelopen jaar niet draaide, vond ik hem vaak één van de betere spelers”, stelt de oud-voetballer. “In het Nederlands elftal valt het nog tegen en is hij nog niet zo goed als iedereen denkt.” Uiteindelijk kreeg Hato voor zijn optreden tegen Duitsland een vijf van Wijnstekers.

Ben jij het eens met de kritiek van Wijnstekers op Hato?

Laden...
108 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Duitsers koken van woede: Oranje ontsnapt in minuut 30 aan rode kaart

Veel fans van Duitsland vinden dat Nederland een rode kaart had verdiend in de eerste helft.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Grote Markt
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hato viel door de mand. In de laatste wedstrijden van Ajax speelde hij al minder. Als Madrid in de winter met een lekker bod komt dan snel verkopen Ajax. Maar niet alleen Hato was slecht. De in Liverpool opgehemelde Gravenbergh is weer terug met zijn balverliezend gekronkel net als bij Ajax. Timber schiet ook flink te kort, viel tegen. Van de Ven was chaotisch. De Vrij/Dumfries ??? Reijnders faalde ook. Wat is er met Gakpo bij Liverpool gebeurd mensen ? Simons die in Duitsland zo bewonderd wordt, bah. Verbruggen was ook minder. Alleen in de korte invalbeurt, dus moeilijk te beoordelen waren Wieffer en Geertruida acceptabel. Wijnstekers heeft gelijk over Hato.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ben Wijnstekers is een Feyenoorder. Gaan we nou echt van die verwachten dat ie iets aardigs zegt over een speler van Ajax? Zullen we Ruud Krol eens vragen wat ie van Timber vond? Hato stond op een positie die normaliter niet de zijne is (dank Koeman) en moest het doen zonder coaching van een van Dijk. Die jongen stond compleet op een eiland en moest het zich maar uitzoeken. Als je dan ook nog tegen een fanatieke tegenstander speelt wordt het al snel lastig.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vond het ook vreemd, had het om gedraaid als ik Koeman was.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Sticks die weer eens een ajax feyenoord er van maakt . Wijnstekers is rapporteur van de telegraaf . Oftewel weer het begrip media wat sticks weer niet begrijpt . De man wordt wat gevraagt !. Geeft gevraagd zijn mening . Waar maak jij je toch druk om . In alle media wordt er over timber of welke feyenoorder wel eens wat gezegd door ajacieden . Blijkbaar heeft wijnstekers zich gisteren ook geergerd aan de brobbey lobby en de hand boven hato houden van de verslaggever. Iedereen was slecht maar over deze 2 zei die niks . Verder is deze wedstrijd niet eens een fanatieke tegenstander zoals jij beweerd ,alleen veel beter . Ik heb geen smoesjes zoals jij over hato hebt over timber . Speelde slecht punt.

BierEnBitterballen
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wijnstekers heeft zeker weer een slechte dag gehad. Hato is jong, laat die jongen lekker groeien. Niet iedereen is meteen een Van Dijk, toch??

PSVikky23
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Precies! Iedereen moet ergens beginnen. En laten we eerlijk zijn, wie was er op z'n 18e al perfect??

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Misschien eens goed lezen het valt namelijk wel mee wat wijnstekers zegt . Verder als je in oranje speelt moet je er tegen kunnen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen