'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis'

12 oktober 2024, 17:47
Foto: © Imago/Realtimes

FC Barcelona is volgens Spaanse media pas aan het einde van het lopende seizoen financieel verlost van Lionel Messi en zijn oud-ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba. Het trio, dat inmiddels samenspeelt bij Inter Miami in de MLS, ontvangt nog jaarlijks miljoenen van de Catalanen aan achterstallig salaris uit de covid-periode.

Begin 2020 werd het voetbal hard getroffen toen, door de wereldwijde pandemie, de stadions ineens leeg moesten blijven. Om de teruglopende inkomsten op te vangen maakten veel clubs, waaronder het financieel geplaagde Barcelona, gebruik van alle mogelijke middelen om het hoofd boven water te houden. Verschillende spelers gingen akkoord met uitgestelde salarisuitkeringen, waaronder bovengenoemd trio.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Als Messi een verdediger was, zou hij ook een van de beste in de wereld zijn’

Messi verliet Barcelona, de club die hem op dertienjarige leeftijd wegplukte uit Argentinië, in de zomer van 2021. Na twee jaar Paris Saint-Germain verkaste hij naar Miami, waar hij al snel gezelschap kreeg van zijn vrienden én oud-Barça-ploeggenoten Alba en Busquets. Ook Luis Suárez speelt inmiddels bij de club uit Florida.

LEES OOK: Danny Makkelie onthult uniek moment: 'Messi is de enige speler die daarvoor koos'

Mundo Deportivo meldt dat Barcelona aan het eind van het seizoen 2024/25 klaar is met het uitbetalen van de achterstallige salarissen van Messi, Busquets en Alba. Veel voordeel levert dat echter niet op: de bedragen vallen onder het boekjaar 2020/21, waarin de club een verlies van 481 miljoen euro noteerde. Het einde van de terugbetalingen heeft derhalve geen invloed op het transfer- of salarisbudget dat Barcelona in het seizoen 2025/26 mag spenderen binnen de strenge financiële regels van LaLiga.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'FC Barcelona heeft een duidelijk plan met Frenkie de Jong'

FC Barcelona is zeker niet van plan Frenkie de Jong na zijn rentree direct weer voor de leeuwen te gooien.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen