Arsenal, met Nederlander op de bank, krijgt dreun van Justin Kluivert in titelstrijd

19 oktober 2024, 20:32
Foto: © Imago

Arsenal heeft zaterdagavond de eerste competitienederlaag van het seizoen geïncasseerd. De ploeg van trainer Mikel Arteta ging met 2-0 onderuit bij Bournemouth. Met een assist en een doelpunt speelde Justin Kluivert een hoofdrol.

Het zag er al na een halfuur slecht uit voor Arsenal. De bezoekers moesten toen verder met tien man, na een rode kaart voor William Saliba. De verdediger haalde Evanilson neer langs de middencirkel en voorkwam daarmee mogelijk een grote kans. Op advies van de videoscheidsrechter bekeek Rob Jones de beelden en gaf hij Saliba een rode kaart.

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft maakte Bournemouth gebruik van de manmeersituatie. Twintig minuten voor tijd leidde een ingestudeerde corner tot de 1-0: Lewis Cook gaf een lage pass richting Justin Kluivert, die de bal verlengde en daarmee Ryan Christie in staat stelde om af te drukken. De 2-0 viel uit een beheerste penalty van Kluivert, die volgde op contact tussen Evanilson en doelman David Raya.

Kluivert was in de 63ste minuut ingevallen, samen met Luis Sinisterra. Twee andere ex-Eredivisionisten, Marcos Senesi en Milos Kerkez, hadden een basisplek. Bij Arsenal zat de achttienjarige Nederlander Ismeal Kabia voor de tweede keer dit seizoen op de bank. Hij verhuisde op zijn negende vanuit Nederland naar Engeland.

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video's te bekijken via X.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen