Angst voor oud-Feyenoord-keeper: ‘Wissel me maar, anders moet ik straks tegen Ajax spelen’

12 oktober 2024, 12:22   Bijgewerkt: 12 oktober 2024, 12:41
Foto: © Imago

Maarten de Fockert heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International teruggeblikt op zijn carrière als profkeeper. De doelman, die momenteel uitkomt voor SteDoCo uit de derde divisie, is openhartig over de stress die hij ervaarde als topsporter.

De Fockert, die samen met Bart Vriends en Thomas Verhaar de Cor Podcast presenteert, sloot zich op negenjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Het leven als aanstormend talent bleek echter keihard.

Artikel gaat verder onder video

“Het ging hartstikke goed en ik kreeg complimenten, maar achteraf denk ik dat ik toen doorkreeg: wow, ik zit nu in een opleiding met allemaal heel goede spelers. Rick Karsdorp, Anwar El Ghazi en Tonny Vilhena. Lieve jongens, maar toen allemaal haantjes met een grote bek”, begint De Fockert, die zichzelf een ‘slungel’ vond. “Ik merkte dat ik heel veel druk ging ervaren. Je hoopt dat niemand zich ineens tot jou richt.”

LEES OOK: Giménez liep vlak voor deadline toptransfer mis: 'Voor mij staat de deur nog steeds open'

De voormalig doelman van onder meer sc Heerenveen en Go Ahead Eagles moest op zijn tenen lopen. Vaak kregen we te horen: "Je speelt met het Feyenoord-logo, honderdduizend jongens willen op jouw plek staan". Dan dacht ik altijd: Wissel maar, doe voor mij maar iemand andersMoet ik straks tegen Ajax spelen… Allemaal gruwelijke spelers, het wordt gefilmd. Als ik maar geen fout maak, als ik maar geen fout maak”, is de goalie openhartig.

“Dan ga je juist verstijven. Ik stond onder hoogspanning. Terwijl ik ook gewoon met mijn vriendjes had kunnen spelen en een patatje had kunnen eten”, gaat hij verder. De Fockert is momenteel keeper van SteDoCo in de Derde Divisie. “Dat het soms een beetje waait of regent, interesseert me niet. Gisteren waren we tussen de weilanden een rondo aan het spelen. Iemand krijgt een pannatje, iemand wordt dubbel gepoort. Je maakt een paar koprollen, geeft iemand een paar tikken. Daar geniet ik van. Ik kan me oprecht niks leukers verzinnen dan dat”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Giménez liep vlak voor deadline toptransfer mis: 'Voor mij staat de deur nog steeds open'

Feyenoord-spits Santiago Giménez was op 30 augustus jongstleden nog dichtbij een absolute toptransfer.

Wie van de volgende spelers uit de jeugdopleiding van Feyenoord heeft volgens jou de meeste indruk gemaakt?

Laden...
224 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FCHeerenveenBoer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als je al bang bent om tegen Ajax te spelen, dan is de eredivisie misschien niet de juiste plek voor je. Maar goed, hij heeft het geprobeerd en dat is meer dan de meesten kunnen zeggen.

devadervanNick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

de fockert had bij heerenveen ook niet echt een denderende tijd. Misschien was het gewoon niet meant to be. Maar die podcast van hem is wel leuk, moet ik zeggen. .

Casey H
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

interessant hoe hij de druk beschrijft. Misschien moeten clubs meer investere in mentale begeleiding voor jonge spelers. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal topsport

FCUtrecht2024
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Tja, als je al bang bent voor Ajax, dan is het misschien beter om bij SteDoCo te blijven. Maar goed, hij heeft wel de ballen om het toe te geven.Dat respecteer ik dan weer wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen