Anco Jansen is overtuigd en wil Feyenoord-uitblinker in Oranje: ‘Ja, tuurlijk. Waarom niet?’

24 oktober 2024, 10:32   Bijgewerkt: 24 oktober 2024, 10:38
Foto: © Imago

Anco Jansen vindt dat Ronald Koeman Feyenoord-middenvelder Antoni Milambo moet belonen met een plekje in het Nederlands elftal. De analist ziet de aanvallende middenvelder een stormachtige ontwikkeling doormaken in De Kuip en vindt het niet gek als daar een beloning van de bondscoach voor gaat volgen.

"Drie goals in de Champions League van zo'n jonge speler, dat zegt ook wat", zegt Jansen in het programma Voetbalpraat van ESPN. Vervolgens krijgt de analist van Jan Joost van Gangelen de vraag of Koeman de Feyenoorder bij het Nederlands elftal moet halen: "Ja, tuurlijk. Waarom niet? Het is je toekomst. Wij hebben geen middenvelder die op drie goals in de Champions League staat. We willen toch altijd jonge spelers zichzelf laten zien, als ze zich laten zien moeten we dat ook belonen", vindt Jansen, die onder de indruk was van Milambo in Lissabon. Hij haalt de 0-2 van de Rotterdammers aan als voorbeeld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Lofzang voor Feyenoord in Nederlandse kranten: ‘Naast de schwung is ook de swing terug’

"Het is echt voetbalgogme", doelt Jansen op de panna die Milambo vlak voor zijn treffer in Estádio Da Luz uitdeelde bij Nicolás Otamendi": "Een hele jongen die zo'n ervaren verdediger, die wereldkampioen is geworden, even door zijn stokken speelt. Het is wel genieten hoor! Hoe hij nu speelt, met twee spelers achter hem, dat maakt Milambo ook zoveel beter", zo besluit een enthousiaste Jansen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Brian Priske krijgt forse veeg uit de pan, ondanks knappe zege bij Benfica

Brian Priske boekte weliswaar een ontzettend knappe overwinning met Feyenoord op bezoek bij Benfica in de Champions League, maar heeft met zijn tactische omzetting in de tweede helft tóch voor verbazing gezorgd.

Vind jij dat Antoni Milambo een kans moet krijgen in het Nederlands elftal?

Laden...
61 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Er zijn mensen die minder preseteren opgeroepen. Middenveld van Oranje was laatste wedstrijden niet in positieve zin indrukwekkend.

tiktakatommy
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Milambo in Oranje? rustig aan jongens. Laat die jongen eerst maar eens een heel seizoen knallen. Maar eerlijk, die panna op Otamendi was wel smullen.Misschien over een paar jaar, als hij wat meer spierballen heeft

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik snap je wel, maar ik kan zo een ander voorbeeld noemen dat nog veel sneller was (eigenlijk lachwekkend om geloofwaardig te zijn) en dat was heel 'normaal'. De ligt na 2 wedstrijden in het 1e. Meteen geselecteerd terwijl die ook in die 2 wedstrijden behoorlijke slippertjes maakte. Toen daar wat van gezegd werd dat het met 'de club waar hij voor speelde' te maken zou hebben werd er gereageerd dat het jaloezie was, en nu zou het 'te snel of te opportunistisch' zijn.

The all blacks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dit is het verhaal van die ene zwaluw....

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die jongen doet het goed de laatste wedstrijden, maar is nog niet zover dat die in Oranje mee kan komen. Voorbeelden in overvloed..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen