Ancelotti waarschuwt Barcelona: 'De vorige keer dat wij met 0-4 verloren...'

27 oktober 2024, 09:29
Foto: © Imago

Carlo Ancelotti komt na de 0-4 nederlaag die hij zaterdagavond met Real Madrid leed tegen aartsrivaal FC Barcelona met een waarschuwing voor de Catalanen. De Italiaan herinnert zijn collega Hans-Dieter Flick eraan dat de Clásico van maart 2022 in Santiago Bernabéu dezelfde uitslag opleverde, maar dat Barcelona - in tegenstelling tot Real - aan het eind van dat seizoen met lege handen stond.

Real Madrid en Barcelona gingen zaterdag met een 0-0 tussenstand de rust in, maar in de tweede helft liep Barça uit naar een indrukwekkende zege. Twee treffers van Robert Lewandowski en eentje van zowel Lamine Yamal als Raphinha zorgden ervoor dat Barcelona nu zes punten voorsprong heeft op De Koninklijke, dat dus vol aan de bak zal moeten om de landstitel te prolongeren.

Artikel gaat verder onder video

Ancelotti moet toegeven dat dat Barcelona zaterdag terecht heeft gewonnen: "Het resultaat geeft niet weer wat er daadwerkelijk gebeurd is. Zij verdienden de overwinning, maar tot de eerste goal lag het dicht bij elkaar", wordt de Italiaan geciteerd door Football España. "We zullen hier lering uit moeten trekken", vervolgt Ancelotti. "Zelfkritiek is fundamenteel. Maar we moeten niet alles overboord gooien - onze eerste helft was goed."

Daarbij wordt Ancelotti gesterkt door het recente verleden. In maart 2022 zegevierde Barcelona óók met 0-4 in Bernabéu, destijds waren Pierre-Emerick Aubameyang (twee keer), Ronald Araújo en Ferran Torres de doelpuntenmakers. "De vorige keer dat we thuis met 4-0 van Barcelona verloren, wonnen wij LaLiga én de Champions League", zegt Ancelotti. "We zullen het gevecht niet opgeven", aldus de Italiaan.

Ancelotti verklaart opstootje bij de 0-4: 'Flick was het met mij eens'

Vlak na de 0-4 van Raphinha, die Real-doelman Andriy Lunin met een subtiel lobje verschalkte, kwam het tot een opstootje tussen beide banken. Beide trainers hadden uiteindelijk een kort onderhoud. Ancelotti verklaart wat er gebeurde en besproken werd: "Er was geen probleem met Flick, maar een van zijn assistenten gedroeg zich niet als een gentleman bij het juichen. Dat heb ik tegen hem gezegd, en Flick was het met mij eens."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Barcelona wil Real Madrid dwarszitten en benadert Champions League-winnaar’

FC Barcelona en Real Madrid zouden allebei hun pijlen hebben gericht op een Champions League-winnaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Valt me dit tegen zeg van Real, ik dacht zoveel goede spelers aangekocht, walsen overal over heen! Ben uiteraard een fan van Barcelona waar toch met veel minder financiële mogelijkheden dit resultaat wordt geboekt! Gewoon vernederd en nog thuis ook Real 🤦‍♂️

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ze winnen 1 el classico van de laatste 4 en beginnen gelijk interessant te doen afgelopen 4 jaren heeft Real meer trophees naar binnen getrokken dan Barca in de laatste 8 jaren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen