Alex Kroes weerspreekt hardnekkig Ajax-gerucht: 'Wij willen hem niet kwijt'

23 oktober 2024, 13:41   Bijgewerkt: 23 oktober 2024, 13:57
Foto: © Imago/Realtimes

Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, komt met een glasheldere reactie op de geruchten dat Jordan Henderson voor een vertrek uit Amsterdam zou staan. De 34-jarige Engelsman wordt gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude liefde Sunderland, maar Kroes wil aan die speculaties graag een einde maken.

Het Algemeen Dagblad spreekt Kroes in Bakoe, waar Ajax het donderdag in de Europa League opneemt tegen Qarabag FK. De technisch directeur laat de krant 'desgevraagd weten klaar te zijn met alle speculaties', leest het. "Ik ben enorm tevreden met Jordan als captain, zowel binnen als buiten het veld", wordt Kroes geciteerd.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Jordan Henderson zorgt voor opschudding: 'Rot op, Farioli durft het hem niet te zeggen'

"Wij willen hem dus niet kwijt", vervolgt Kroes. "Wij gaan er vanuit dat hij ons helpt de verdere ontwikkeling die we momenteel als club en elftal doormaken voort te zetten", aldus de technisch directeur.

LEES OOK: Oud-ploeggenoot van Jordan Henderson reageert veelzeggend over mogelijk vertrek bij Ajax

Afgelopen weekend schreef Het Parool dat het vanaf 6 april 2025 fiscaal gunstig zou zijn voor Henderson om terug te keren in Engeland. Mocht de middenvelder vóór die tijd een contract tekenen in zijn vaderland, dan is hij namelijk alsnog verplicht 45 procent van zijn verdiensten uit Saudi-Arabië, waar hij onder contract stond bij Al-Ettifaq, aan de belastingdienst af te dragen. Henderson liet zelf eerder deze maand tegenover Ajax Life weten dat hij zijn loopbaan weleens zou kunnen afsluiten in Amsterdam, waar hij nog vastligt tot medio 2026.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Verweij sneert naar Farioli: ‘Dat moet je niet doen als trainer van Ajax’

Mike Verweij vindt dat Ajax-trainer Francesco Farioli in de interlandperiode een onhandige keuze heeft gemaakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Geruchten blijven maar komen en gaan in het voetbal. Daar doe je helaas niets aan. Henderson zal sowieso tot april in de Arena blijven. Daarna zien we wel verder.

woensdag
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik verdien online veel geld ($ 150 tot $ 200 per uur) vanaf mijn laptop. De eerste maand ontving ik een cheque van $ 24673, dit online werken is eenvoudig en ongecompliceerd, u hoeft niet naar kantoor, het is uw werk thuis online. Op dit moment is deze vacature iets voor jou. Ik ben er meer dan zeker van dat je het beste resultaat behaalt.Stap 1 link openen .stap 2 aanmelden. stap 3 wacht op oproep kopiëren Hier.................... >>>>>>>> https://da.gd/geld1

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@woensdag: 🤡

Werner
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk, er zijn al tigggg gekkies je voorgegaan. NL is in snel tempo een open inrichting aan t worden!!!

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@woensdag, Ah, kijk eens aan! PiPo de filantroop van het internet. Hij kan zélf miljonair worden, maar nee hoor, zo sociaal en onbaatzuchtig als hij is, gunt hij jou zijn gouden kans. Wat een held, hè? Hij heeft al zijn dromen waar gemaakt, maar in plaats van op een tropisch eiland te chillen, zit hij achter op zijn zolder kamertje bij zijn ouders of in de kelder van zijn oma achter zijn laptopje om jou dit magische aanbod te brengen. Wat een man van het volk, die PiPo! Altruïsme op het hoogste niveau... of gewoon het niveau van een complete sukkel.

Vito
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hij wordt ieder jaar ouder en gaat minder verdienen. Volgend jaar zijn laatste contractjaar. Dan zal hij wel gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen