Ajax-trainer Hesterine de Reus laat van zich horen na pijnlijke Champions League-uitspraak

6 oktober 2024, 12:33
Foto: © ESPN

Hesterine de Reus, de trainer van Ajax Vrouwen, heeft spijt van de uitspraken die ze vorige week deed over het mislopen van de Champions League. Ze spreekt een week later van een ‘ongelukkige uitspraak’ en benadrukt wel degelijk de ambitie te hebben om op een hoog niveau te voetballen.

De Reus zei vorige week dat de uitschakeling in de eerste voorronde tegen Fiorentina, tijdens een mini-kwalificatietoernooi in Denemarken, ‘niet zo heel erg zuur’ was. “De realiteit is ook dat we de competitie belangrijk vinden. Dan is het een enorme extra belasting om dubbele wedstrijden te spelen. Dat heeft Ajax vorig seizoen ervaren. Heel stiekem vind ik het persoonlijk wel fijn dat we zelf controle hebben over de weekbelasting”, zei De Reus.

Artikel gaat verder onder video

De uitspraak kwam haar op veel kritiek te staan en dat begrijpt De Reus wel. “Laten we zeggen dat het heel duidelijk is dat dit een ongelukkige uitspraak was. Ik vond dat het team fantastisch gevoetbald heeft en ik vind het jammer dat daar minder over geschreven werd. Laten we duidelijk zijn dat we naar Denemarken zijn afgereisd met de intentie om de groep te winnen. Dat was het doel. Dat is net niet gelukt en natuurlijk is iedereen dan teleurgesteld. De staf, de spelers en ikzelf. Maar we proberen snel te schakelen.”

LEES OOK: Sutalo doet pijnlijke uitspraak voor Steijn en Van 't Schip

“We blijven daar geen maand in hangen. We gaan kijken wat er verder mogelijk is, wat onze nieuwe doelen zijn en waar de kansen liggen”, vervolgt De Reus. “Zonder enige context is het een heel onhandige uitspraak. Als ik terugkijk op de uitspraak, denk ik: ah, onhandig, niet goed gedaan. Het neemt niet weg dat Ajax vol ambitie zit en ik ook. We willen zo hoog mogelijk prijzen winnen, wedstrijden winnen en op hoog niveau voetballen. Maar we blijven na de Champions League-uitschakeling niet hangen in wat er niet meer mogelijk is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maurice Steijn laat zich tweemaal niet uit de tent lokken over Ajax

Hugo Borst doet twee pogingen om Maurice Steijn uit de tent te lokken bij De Eretribune.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AdvHg
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach, die Hesterine snapt het gewoon niet. als je bij Ajax werkt, moet je altijd voor het hoogste gaan. Misschien is ze stiekem een Feyenoorder, haha!

Zadkine
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Bedoel je die club die wel champions league speelt en eerste drie punten al binnen heeft?

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Serieus, Hesterine? Niet zo heel erg zuur? Misschien moet je een cursusje 'ambitie tonen' volgen. Dit is Ajax, geen FC Kneus!

JongeJasper
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Haha, precies! Misschien moeten we haar maar naar de amateurcompetitie sturen. Daar is de weekbelasting vast minder.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is niets met hesterine de Reus en het gaat ook niets worden met hesterine de Reus daphne Koster had nooit bakker weg moeten doen alle twee personen hesterine en daphne totaal ongeschikt voor de functie

Casey H
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik snap dat ze de competitie belangrijk vindt, maar je moet toch ook de Champions League willen winnen? Dat is juist goed voor de club en de fans.

TostiTijger
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Misschien dacht ze dat ze bij een potje zaalvoetbal was. maar ja, als je het verschil niet ziet tussen de CL en de competitie, dan moet je misschien een brilletje halen. .

United4Life77
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit soort uitspraken zijn precies waarom het vrouwenvoetbal nog niet serieus wordt genomen. Je moet altijd voor het hoogste gaan, ongeacht de belasting.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen