Farioli weet nu al dat hij smaakmaker ook tegen FC Groningen moet missen

3 oktober 2024, 12:01   Bijgewerkt: 3 oktober 2024, 12:07
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-trainer Francesco Farioli kan ook zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen geen beroep doen op Kian Fitz-Jim. De middenvelder blok in de afgelopen duels uit bij de Amsterdammers, maar heeft in de aanloop naar het bezoek aan Slavia Praag een spierblessure opgelopen. Volgens Voetbal International moet Fitz-Jim naast het duel in Tsjechië ook de ontmoeting met FC Groningen aan zich voorbij laten gaan.

Fitz-Jim was een week geleden nog de grote uitblinker bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen Besiktas (4-0 winst). De middenvelder begon vervolgens een paar dagen later op bezoek bij RKC op de bank, maar was in de tweede helft nodig om de ban te breken. Met een slimme pass op Devyne Rensch stond hij aan de basis van de openingstreffer, die uiteindelijk door Bertrand Traoré tegen de touwen werd geschoten. Diezelfde Traoré ontbreekt donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag, evenals Jordan Henderson, Wout Weghorst, de al langer geblesseerde Steven Berghuis, de niet speelgerechtigde Davy Klaassen én dus Fitz-Jim.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wijst vervangers Henderson, Fitz-Jim en Traoré aan

De Amsterdammer heeft een spierblessure opgelopen en zal daardoor ook het duel met FC Groningen van komende zondag in de Johan Cruijff ArenA aan zich voorbij moeten laten gaan. Volgens Voetbal International moeten tests nog uitwijzen hoelang de middenvelder precies uit de roulatie is, maar de interlands met Jong Oranje lijkt hij uit zijn hoofd te moeten zetten. De verwachting is dat Fitz-Jim na de interlandperiode pas weer in actie kan komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ruud40
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hoop dat met de huidige problemen een deel van de spelers er voor kiest zich tijdens de interlandbreak af te melden. Vooral degenen die dicht tegen overbelasting aan zitten en degenen die toch geen basis plaats krijgen. Gewoon effe lekker een weekje uitblazen. Tot de kerst is het overleven voor Ajax en de nations league is een blijft een gedrocht wat mij betreft. En daarnaast bedoel ik natuurlijk vooral de spelers van de onder xx elftallen.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik was er al bang voor. Ben benieuwd of Troaré en Henderson het dan wel gaan redden.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Excuustrut Sticks.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Frits Vim zal intussen wel vernomen hebben van de buitenlandse interesse. Herstel project duurt dan ook vaak langer!

Grote Markt
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik blijf er bij dat elke zich als topclub profilerende voetbalclub moet zorgen voor een Plan B, dus in theorie alvast voorbereiden op en rekening houden met wat aan blessures en schorsingen kunnen gaan komen. Vervolgens moeten de overige spelers er van bewust zijn dat zij hun uiterste best moeten doen om er het beste van te maken. Win-winsituatie zowel voor hen als voor de club. Gelukkig heeft Ajax een Farioli die naar de mogelijkheden wel een oplossing zal uitproberen, lukt misschien niet altijd maar in elk geval is het iets.

Paulito
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Spierblessure. zoveel heeft hij niet gespeeld afgelopen jaar bankzitter bij Ajax en Excelsior. Dan een te grote belasting in korte tijd? Wat hebben Troaré en Henderson voor blessures? Ik zou starten met Faberski (dan kan je eigen systeem blijven spelen)

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De enige blessure die Henderson kan hebben is splinters in zn billen van die bank. Hij speelt nauwelijks en als hij speelt sjokt ie een beetje een pass hier en daar. Hoe kan die niet fit zijn????

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De zichzelf kenner of analist noemende, zoals verwey en nog wat van deze knullen, zullen nu toch wel denken: o, oh wat ben ik stom geweest. Die Farioli heeft al die tijd gewoon gelijk? Toegeven zullen ze dat natuurlijk nooit. Ik ben benieuwd of ze vanavond zonder blessures de wedstrijd door zullen komen

Grote Markt
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Die titel met de naam Groningen er bij is lachwekkend. Kom op Ajax, als jullie wat willen bereiken dan zal Groningen ook zonder Kian geen probleem moeten zijn.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Aldus een neutrale fan.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom op Ajax ik verwacht niet dat jullie tegen Groningen een 2-0 overwinning uit handen geven en met de staart tussen de benen blij met een gelijkspel zijn. Laat dat maar aan andere clubs over, zij zijn er heel goed geschikt voor. O ja Ajax weliswaar gehandicapt tegen Slavia, maar na die snertwedstrijd in Girona (CL ???) van die baggerploegen laat ons van echt voetbalplezier genieten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen