Ajax-speler ziet grote verschillen: 'Hebben nu een goede coach, ik kijk er weer naar uit om te trainen'

23 oktober 2024, 14:38
Foto: © Imago

Ajax-verdediger Anton Gaaei zit momenteel een stuk beter in zijn vel dan vorig seizoen, zo geeft hij aan in een interview met het Deense Bold. De 21-jarige rechtsback gaat daarin in op zijn veelbewogen debuutjaar in Amsterdam en de veranderingen die hij sinds de zomer ervaart.

Gaaei tekende in de zomer een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA, nadat Ajax overeenstemming bereikte met zijn oude club Viborg FF over een transfersom van 4,5 miljoen euro. In zijn debuutjaar kreeg Gaaei te maken met drie verschillende trainers: Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en John van 't Schip. Hoewel de Deen in alle competities 46 keer in actie kwam, was hij vaak het mikpunt van kritiek en spot bij supporters én in de media. Dieptepunten vormden zijn vroege wissels in de duels met Feyenoord (onder Steijn) en AZ (onder Van 't Schip).

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax-fans raken niet uitgepraat over ‘wereldactie’ van verketterde speler tegen FC Groningen

Na die laatste wedstrijd besloot Gaaei zelfs zijn Instagram-account 'op zwart' te zetten, om maar te kunnen ontkomen aan de storm van kritiek. Inmiddels krijgt hij nauwelijks meer negatieve berichten, zegt de Ajacied, die wel een boodschap heeft voor zijn criticasters: "Als zij op een dag zelf op het veld staan, vallen ze compleet door de mand. Het is makkelijk om achter een schermpje te zitten en een ander aan te pakken", zegt Gaaei.

LEES OOK: Ajacieden vergelijken medespeler met David Beckham en Trent Alexander-Arnold

Sinds deze zomer zit Gaaei een stuk beter in zijn vel, zegt hij. Dat komt mede door de terugkeer van landgenoot Christian Rasmussen, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan FC Nordsjaelland. "Het betekent heel veel voor me om hem erbij te hebben. We praten op de club en daarbuiten heel veel met elkaar", zegt Gaaei. Ook de komst van trainer Francesco Farioli heeft positief uitgepakt, zegt de Deen: "Ik kijk er nu weer naar uit om naar de training te gaan, in tegenstelling tot in het verleden. Vorig seizoen was het lastiger om mijn bed uit te komen. We hebben nu een goede trainer en beginnen steeds meer wedstrijden te winnen", aldus Gaaei. Toch heeft hij nog wel wat te wensen over: "Natuurlijk speel ik nu niet zoveel als vorig seizoen, maar ik weet zeker dat dat wel weer gaat komen", aldus de Deen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Verweij sneert naar Farioli: ‘Dat moet je niet doen als trainer van Ajax’

Mike Verweij vindt dat Ajax-trainer Francesco Farioli in de interlandperiode een onhandige keuze heeft gemaakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

woensdag
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik verdien online veel geld ($ 150 tot $ 200 per uur) vanaf mijn laptop. De eerste maand ontving ik een cheque van $ 24673, dit online werken is eenvoudig en ongecompliceerd, u hoeft niet naar kantoor, het is uw werk thuis online. Op dit moment is deze vacature iets voor jou. Ik ben er meer dan zeker van dat je het beste resultaat behaalt.Stap 1 link openen .stap 2 aanmelden. stap 3 wacht op oproep kopiëren Hier.................... >>>>>>>> https://da.gd/geld1

Ajeto!
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Aan de redactie, ik zie niet in hoe mijn leeftijd FCUpdate beter gaat maken. Ik zou wel graag de suggesties willen doen om meneer "woensdag" te bannen. Stuur de stagiaire naar huis die overal een pol voor aan het verzinnen is. Stop met het publiceren van rand zaken. Ik vind het prima als Gordon wat te melden heeft maar dan wel over voetbal graag. En last but not least, stop met de rubriek Boulevard. Ik denk dat het niemand interesseert dat Kenneth Tayler tegenwoordig aan plastic tepels ligt te zuigen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen