Ajax komt in actie, maar wil 'geen ruchtbaarheid geven aan financiële reddingsactie'

8 oktober 2024, 15:17   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 15:39
Foto: © Imago

Johnny Rep krijgt gratis een pacemaker geleverd, zo weet het Algemeen Dagblad. Een Nederlands bedrijf zou op weg zijn naar het zuiden van Spanje, waar Rep in een ziekenhuis ligt, om het apparaat af te leveren. Ondertussen wordt door Ajax een financiële reddingsactie op touw gezet om de 72-jarige oud-prof te helpen.

Maandagavond maakte Wilfred Genee bekend dat Rep vorige week woensdag een 'hele zware hartaanval' heeft gehad en op dit moment op de intensive care ligt. "Hij moet op korte termijn een pacemaker krijgen, maar dat kost in Spanje 25.000 euro en in Nederland tienduizend. De verzekering wil dat niet betalen, maar wil dat hij teruggevlogen wordt naar Nederland”, zei Genee. De angst bestond echter dat Rep ‘het niet redt om die vlucht te overleven’.

Artikel gaat verder onder video

Nu krijgt Rep de pacemaker dus gratis. Dat is slechts ‘een begin’, schrijft het Algemeen Dagblad. “Een inzamelingsactie op initiatief van oud-spelers van Ajax, Ajax zelf en de KNVB moet Rep daarna verder op weg helpen.” Hoewel Ajax dus betrokken is bij de actie, wil de club ‘openbaar geen ruchtbaarheid geven aan die financiële reddingsactie die 15.000 euro moet opleveren’.

Lees ook: Publiek verstoort minuut stilte voor Johan Neeskens bij Oranje-training

Het was al duidelijk dat Arie Haan en Ruud Krol zich bekommeren om de inzameling van het geld. Zij zijn samen met Wim Rijsbergen, Willem van Hanegem en Rep de enige spelers die nog in leven zijn van het Oranje dat in 1974 de WK-finale speelde tegen West-Duitsland. Haan is bedroefd door het nieuws over Rep. “Eerst het nieuws over Johan Neeskens en nu dit. Het is de verwachting dat wij als oud-teamgenoten ook wat voor hem op touw gaan zetten.”

Rep speelde tussen 1971 en 1975 voor Ajax. Met de club won hij onder meer tweemaal de Europacup I, tweemaal de Europese Supercup en tweemaal de landstitel. Hij speelde 42 interlands voor het Nederlands elftal, waaronder de verloren WK-finales van 1974 en 1978.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Eindelijk geeft ajax voor een keer goed geld uit voor geweldige doel verstandig dat ze het doen voor clubicoon Johnny rep

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Warme club .

smartSam
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dit laat zien dat voetbal meer is dan een spel. Het gaat om de community en zorg voor elkaar. Respect voor Ajax en de oud-spelers.

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Inderdaad, Sam. Dit is waar voetbal echt om draait. Samen sterk, ook buiten het veld.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nogmaals, door VI de wereld ingebracht, waar blijft die Johan met zijn donatie ? Johnny Rep is van zijn generatie en Derksen was destijds graag *groupie van de inner circle van het toen glorieuze Ajax: Cruijff, Neeskens, Rep, Suurbier, Krol, Hulshoff en nog veel meer spelers. Derksen profiteert nu nog van zijn contacten toen.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Een heel fijn, goed en prettig gebaar van Ajax !!!

Sloebersander
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het is triest dat een oud-international in zo'n situatie terechtkomt. Gelukkig dat er nu hulp is, maar het systeem faalt hier duidelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen