Farioli geeft acte de présence in Italië en komt met ‘masterclass’

13 oktober 2024, 14:30   Bijgewerkt: 13 oktober 2024, 14:49
Foto: © Imago

Francesco Farioli is tijdens de interlandperiode teruggekeerd naar zijn thuisland Italië. In zijn vrije tijd is de trainer van Ajax echter nog altijd bezig met voetbal: zaterdag was hij uitgenodigd om over zijn carrière te vertellen tijdens een evenement in Trento, georganiseerd door La Gazzetta dello Sport.

Farioli werd tijdens il Festival dello Sport geïnterviewd over zijn loopbaan en gaf bovendien een ‘masterclass’ om uit te leggen hoe hij, als trainer van OGC Nice, erin slaagde om Kylian Mbappé af te stoppen in een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Hij maakte bij de presentatie gebruik van een tactiekbord. “Mijn staf en ik maken daar altijd gebruik van, net als van videobeelden, om ons voor te bereiden op de wedstrijden. We zijn om 07.30 uur op het trainingscomplex en we stoppen vlak voor het avondeten. Ik krijg soms de vraag of Amsterdam en Nice leuke steden zijn, maar ik vind het moeilijk om daarop te antwoorden. Ik ben altijd aan het werk.”

Artikel gaat verder onder video

Als kind droomde Farioli niet van een carrière in de voetballerij. “Op de middelbare school wilde ik in de luchtvaarttechniek werken. Maar ik was verschrikkelijk slecht in de exacte vakken, dus ging ik me focussen op filosofie.” Op zijn 35ste kan Farioli echter al terugkijken op drie jaar ervaring in het trainersvak, zonder zelf een indrukwekkende voetbalcarrière gehad te hebben. “Ik heb vaak met spelers gewerkt die ouder waren dan ik. Dat was aanvankelijk wat vreemd, maar nu gaat dat beter.”

LEES OOK: Farioli dolenthousiast over Ajax-speler: ‘Een uitzonderlijke speler, met veel kwaliteit en leiderschap’

Farioli onder indruk van OGC Nice

Farioli werkte bij Fatih Karagümrük, Alanyaspor, OGC Nice en Ajax. Bij de keuze voor een club gaat hij niet over één nacht ijs. “Ik vind het belangrijk dat je met mensen werkt die een volledig beeld van jou hebben. De eigenaar van Nice, INEOS, wist alles over mij voordat ik daar aan de slag ging. Nice had heel duidelijke ideeën en maakte meteen een goede indruk op me. Ik werk ook graag met mensen uit verschillende landen, zodat we met bijna alle spelers vloeiende gesprekken kunnen hebben. Bovenal probeer ik mezelf te omringen met professionals die mij aanvullen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes wilde met Ajax een speler, die sinds 27 juli niet meer voetbalt

Opvallend: een zomers transferdoelwit van Ajax staat nog steeds aan de kant.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hij gaf een 'masterclass’ om uit te leggen hoe hij als trainer van OGC Nice erin slaagde om Kylian Mbappé af te stoppen? Een 'mastercass' hoe hij erin slaagde de spits van Groningen af te stoppen zit er helaas dan weer niet in.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De spits van Groningen Schreuders is ook beter dan MBappé Allback. Rustig rustig rustig niet meteen naar mij terugmeppen. Af en toe tussendoor een geintje moet kunnen toch ?

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel goedkoop dit.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zonder misschien het zelf te beseffen is Farioli's faam internationaal aan het groeien. Ajax zal dit seizoen geen landskampioen worden, misschien ook plek 2 niet, maar in totaliteit heeft Farioli in de afgelopen 2,5 maand Ajax met de beperkte mogelijkheden (slechts 3 nieuwelingen: Traoré, Weghorst, Klaassen) meer 'kracht' gegeven. Gelukkig dat Kroes het aandurfde om de totaal onbekende Farioli als coach naar Ajax te halen. Ajax en Farioli zijn tot dusver een goede combinatie.

Ruud40
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zo snel mogelijk een langjarig contract laten tekenen. Dan krijg je er net als bij Slot een leuke vergoeding voor als hij naar een grotere club overstapt. Tot die tijd gewoon genieten van hoe hij Ajax weer op het juiste spoor zet.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het uitlachen en belachelijk maken van Farioli is inmiddels al een heel stuk minder. Hij krijgt steeds meer het respect dat hij verdient want hij is gewoon goed bezig. Met wat beter spelermateriaal zou hij Ajax geheid binnen de top 3 loodsen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen