Ajax blijft potentie zien in aankoop van Mislintat

17 oktober 2024, 09:01   Bijgewerkt: 17 oktober 2024, 09:06
Foto: © Imago

Ajax heeft nog altijd vertrouwen in Sivert Mannsverk, zo weet Voetbal International. De jonge Noor zakte afgelopen seizoen met regelmaat door het ijs, maar de Amsterdammers geloven dat hij zijn potentie waar gaat maken.

Mannsverk werd in de zomer van 2023 voor een bedrag van zes miljoen euro door Sven Mislintat naar Ajax gehaald. In zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst kwam de controleur, mede door een voetblessure, tot slechts zestien duels in het eerste elftal. Daarin liet hij met regelmaat een zwakke indruk achter. Onder Francesco Farioli kreeg Mannsverk aan het begin van het seizoen wel de kans zich te laten zien als verdedigende middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Antony past niet in keurslijf Farioli, die zet liever Gaaei op rechtsbuiten'

“De 22-jarige Noor heeft kwaliteiten die Ajax zoekt op de nummer 6-positie”, schrijft Voetbal International. “Misschien nog wel meer dan Jordan Henderson kan hij het spel versnellen of linies doorbreken met zijn dribbels.” Ajax zou de middenvelder, die momenteel met een enkelblessure aan de kant staat, dan ook nog niet willen afschrijven. “In Amsterdam ziet men nog altijd de potentie in Mannsverk, die vorig seizoen wel iets te vaak door de ondergrens zakte en duidelijk nog stappen moet zetten.”

LEES OOK: Ajax meldt groot nieuws: rentree van Sneijder en Van der Vaart in de maak

Drukbezette spitspositie bij Ajax

Gedurende de zomer wist Ajax zich te versterken met Wout Weghorst, terwijl Brian Brobbey en Chuba Akpom beiden in Amsterdam bleven. Daardoor heeft Farioli drie spitsen in zijn selectie. “Direct na de binnenkomst van Weghorst nam Farioli zijn drie spitsen apart voor een gesprek, waarin de trainer hen vroeg vóór en niet tégen elkaar te blijven werken”, schrijft Voetbal International. “Tevens schetste Farioli een scenario waarbij ze ook samen zouden kunnen spelen, zoals tegen Groningen dus gebeurde. Weghorst is tijdens de interlandbreak in Amsterdam gebleven om honderd procent fit te worden. Aan Farioli nu de taak om de situatie te managen en iedereen tevreden te houden.”

Wie moet volgens jou de vaste nummer 6 worden bij Ajax?

Laden...
93 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Verrevakveteraan
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Statistisch gezien heeft Mannsverk nog veel te bewijzen. Maar goed, als hij de linies kan doorbreken zoals ze zeggen, dan heeft hij misschien een kans. Maar eerst maar eens fit worden.

Ruud40
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Slot had hem destijds ook op zijn lijstje. Dat betekent dat Mannsverk echt wel wat kan. Gezien de puinhoop vorig seizoen bij Ajax kun je eigenlijk geen een speler beoordelen op wat hij vorig seizoen liet zien. Maar je hebt gelijk, hij is tot nu toe wel vaak geblesseerd

QuarlonK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ben blij dat hij niet naar Feyenoord is gekomen. Ik zie het nog niet in hem

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mannsverk heeft zeker wel potentie. Helaas geplaagd door blessures, maar als hij fit is en goed gecoached wordt door Farioli kan hij uitgroeien tot een speler van niveau. En mede door hém (Farioli) heb ik er wel vertrouwen in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen