Lans gebroken voor weinig gebruikte Oranje-international: 'Hem zet je toch bijna als eerste op papier?'

8 oktober 2024, 20:57   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 21:25
Foto: © Imago

Christian Willaert heeft een lans gebroken voor een basisplaats voor Micky van de Ven bij het Nederlands elftal. Volgens de journalist is het, gebaseerd op zijn recente prestaties, onbegrijpelijk dat de Spurs-verdediger geen absolute vaste waarde is bij Oranje.

De favoriete positie van Van de Ven is links centraal achterin. Het probleem? Daar staat de aanvoerder van Liverpool en Oranje al, Virgil van Dijk. Volgens Willaert moet de verdediger van Tottenham Hotspur echter wel een basisplek krijgen van Ronald Koeman, zo stelt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Stel, het Nederlands elftal zou nu twee jaar niet gespeeld hebben en je zou zeggen: 'wie hebben er hoe gepresteerd de afgelopen twee jaar in de grote competities?'. Dan zet je Van de Ven toch bijna als eerste op papier? Zo goed, het niveau wat hij gehaald heeft."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Stefan de Vrij komt met huidige gedachten over een terugkeer naar Feyenoord

Presentator Vincent Schildkamp countert vervolgens: "De concurrentie is natuurlijk gewoon enorm achterin". Hoewel Willaert het daar niet mee oneens is, vind hij het argument van Schildkamp niet sterk genoeg. "De enige reden waarom hij niet al een halfjaar basisspeler centraal achterin is bij Oranje, is dat er een paar anderen staan die ook heel goed zijn en het heel goed gedaan hebben. Maar niet beter dan hij."

Volgens Willaert heeft Van de Ven enorm veel potentie. "Transferwaarde nu, wie is er meer dan honderd miljoen waard met een Nederlands paspoort? Misschien Frenkie de Jong en misschien Van de Ven. Verder niemand." Wanneer zijn tafelgenoten hun vraagtekens zetten bij de huidige marktwaarde van De Jong, vanwege zijn blessureverleden, legt Willaert zijn uitspraak uit. "Dan moet hij (De Jong, red.) eerst een jaar spelen inderdaad, maar wie dat ooit waard zou kunnen worden. Ik denk dat dat de enige twee zijn."

Moet Micky van de Ven in de basis staan bij Oranje?

Laden...
58 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’

Analist Jan Mulder is enorm gecharmeerd van een speler van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit zal Willaert nooit gezegd hebben als vd Ven aangaf dat PSV of Feyenoord zijn jeugdliefde zou geweest zijn. Eng mannetje die Willaert waar ze die vandaan getoverd hebben is voor mij een vraag.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Feyenoord is groot in Rotterdam en omstreken. Daarbuiten hangen maar een paar vlaggen met een F erop. In tegenstelling tot de vlag met Paulus de Boskabouter erop. Die hangt op menig funda foto van Maastricht tot Leeuwarden. Micky v/d Ven komt uit Wormer. Daar heb je echt wel als jong jochie een drinkbeker met Paulus erop. Sorry Rudolf maar het is niet andwrs

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Je hoeft je excuses niet aan te bieden voor een verzin verhaal. Ajeto! Je slaat de plank weer eens volledig mis, alweer. Overal waar Feyenoord komt staan kinderen in de rij om hun helden te ontmoeten. Wordt zelfs op ESPN uitgezonden. En het gaat om Willaert vind jij dat geen griezel dan? En ik neem aan dat je anders bedoelt ipv andwrs. Wel even opletten.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik heb zijn kop net even gegooled. Christian Willaert heeft geen kop als George Clooney maar hij is niet eng. Als ik iemand eng vind dan is het Chris Woerts. Met die scheve muil. Dat is een beetje de oom waar je je kind liever niet laat logeren. Wel het kind van de buren want dan ben je daar vanaf. Maar Christian Willaert dat vind ik toch een mindere griezel.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Willaert is geen type die zich vergrijpt aan kleine kinderen. Misschien alleen als ze in een Ajax pyjamaatje slapen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen