Aanklager start onderzoek naar uitspraken Peter Bosz

8 oktober 2024, 14:24   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 14:36
Foto: © Imago

De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een onderzoek naar de uitspraken van Peter Bosz over Danny Makkelie, zo weet het Eindhovens Dagblad. Daarin staat de vraag centraal of het scheidsrechterskorps in diskrediet is gebracht. In theorie kan de trainer van PSV een schorsing, voorwaardelijke schorsing of berisping krijgen.

Bosz misdroeg zich zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta. De trainer reageerde woedend op het uitblijven van een penalty voor PSV na contact tussen Johan Bakayoko en Metinho. Vervolgens toonde Makkelie hem de gele kaart. Na afloop werd Bosz gevraagd naar het incident. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks”, zei de trainer van de koploper. Bosz kreeg veel kritiek op de uitspraak.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Valentijn Driessen suggereert dat uitbarsting Bosz strategische reden heeft

Makkelie zei zondag bij het radioprogramma De Perstribune te hopen dat PSV ingrijpt. “Ik denk dat er zeker een grote verantwoordelijkheid ligt bij de club zelf. Het ligt niet alleen bij de scheidsrechter, maar ook bij de club. Als de club vindt dat een speler of een trainer iets doet wat ongepast is, dan zou je mogen verwachten dat een club hen daarop aanspreekt. Ook op de voorbeeldrol die ze hebben. Dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan.”

PSV: 'Uitspraak misschien niet op zijn plaats'

Namens PSV liet algemeen directeur Marcel Brands al weten de uitspraken van Bosz niet goed te keuren. "Peter is soms emotioneel, maar over het algemeen denk ik heel realistisch. Hij heeft nu iets gezegd wat denk ik misschien niet op zijn plaats was. Dat moeten we niet doen”, zei Brands bij ESPN. Hij had kort na PSV – Sparta Rotterdam al een kort gesprek met Makkelie. “Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik vind dat dat niet bij ons hoort. We hebben allemaal een voorbeeldfunctie.”

Vind jij dat Peter Bosz een schorsing moet krijgen voor zijn uitspraken over Danny Makkelie?

Laden...
386 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez hoort achter de schermen geen positieve geluiden over Tygo Land

Kenneth Perez weet waarom Tygo Land niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Bosz heeft wel vaker een kort lontje, maar om nou een onderzoek te starten... beetje overdreven, toch? Misschien moet de KNVB zich meer richten op het verbeteren van de scheidsrechters dan op het straffen van kritiek.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wedstrijd of tien ligt zomaar om de hoek vermoed ik! Alle trainers overkomt dit, vooral als ze in de winning mood zijn denken ze vaak dat ze onfeilbaar zijn! Mourinho mooi voorbeeld 🤮

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het was wel heel onhandig en ongepast van Bosz om in de week van de scheidsrechter zo hard op de man te spelen en daarmee een ontzettend slecht voorbeeld te geven. Ik verwacht dat de KNVB dat niet licht op zal vatten en hem een straf zal geven. Alles meer dan één wedstrijd schorsing zou ik persoonlijk te zwaar vinden.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Bosz is naar eigen zeggen "altijd" boos op Makkelie en hij vindt hem niks. En daar moet dan een onderzoek naar worden gestart??

AdvHg
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Bosz moet gewoon z'n mond houden en zich concentreren op het spel. Makkelie is misschien niet de beste, maar wie is dat wel in Nederland? Laten we eerlijk zijn, het niveau is gewoon laag.

FCUtrecht2024
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bosz heeft wel een punt, maar hij moet het slimmer aanpakken.als je kritiek hebt, doe het dan subtiel.Nu krijgt hij de hele KNVB over zich heen.

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Makkelie en zijn kaarten... altijd hetzelfde liedje. Misschien moet hij eens een bril opzetten. Bosz heeft gewoon gelijk, maar ja, dat mag je niet zeggen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Belachelijk dit. Makkelie en de KNVB kunnen zich beter druk maken om Borst en Derksen die roepen dat hij homo is. Bosz geeft nota bene zelf aan dat het aan hem kan liggen

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Grappig dat veel mensen Bosz het handje boven het hoofd houden. En dat een trainer als Arne Slot toen hij een transfer maakte naar Liverpool nog steeds verweten werd dat hij veel commentaar op de scheidsrechter had. Terwijl die enkele keer dat hij er over sprak gewoon gelijk had. En het keurig verwoordde. Peter Bosz heeft iets heel naars over zich iets arrogants. Zal ie dat geleerd hebben in Amsterdam ? Achjah doet er verder niet toe. Terecht dat de KNVB hem eens aanpakt. Irriteerde me ook mateloos na de bekerwedstrijd Feyenoord-PSV dat ie helemaal los ging over 1 VAR moment maar tijdens PSV-FC Twente toen hem gevraagd werd of PSV gematst werd wist ie t allemaal even niet zeker meer. Dit zal waarschijnlijk niet de enige onderzoek zijn die er gaat komen. De assistenten van Farioli en Farioli hemzelf komen ook nog wel eens aan de beurt met hun clowneske gedrag.

Nobody
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Rudolf21. Als iets terecht is, is het terecht toch? Lees je eigen betoog nog eens, en laat dit dan eens inzinken. Goed bedoeld overigens :)

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dat heeft hij in zijn tijd als voetballer geleerd , was dat niet bij jou club !!!!!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nobody. Daar zijn de meningen over verdeeld of iets terecht is of niet. Dat hij de ene keer wel zeurt en de andere keer niet is geen discussie over mogelijk. Zeeuwke. Had ie t toen al geleerd ? Toen was hij toch nog geen trainer?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Rudolf 21 Gaan we weer als het er niet toe doet waarom het dan toch schrijven o ja ging weer om Amsterdam dus het gaat er wel om zeker bij jou

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En heb je trouwens al eens naar priske gekeken als je in het stadion zit Das anders ook een aardige dorpsgek naast de dug out van Feijenoord of der voor Dus doe nou niet of het in Rotterdam niet gebeurd langs het veld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen