Aanklager KNVB legt Bosz schorsing op, PSV niet akkoord

11 oktober 2024, 13:50   Bijgewerkt: 11 oktober 2024, 14:02
Foto: © Imago/realtimes

De aanklager van de KNVB heeft een schorsing van één duel voor Peter Bosz voorgesteld na zijn uitlatingen aan het adres van Danny Makkelie, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. PSV en zijn trainer gaan niet akkoord met het voorstel.

Bosz misdroeg zich zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta. De trainer reageerde woedend op het uitblijven van een penalty voor PSV na contact tussen Johan Bakayoko en Metinho. Vervolgens toonde Makkelie hem de gele kaart. Na afloop werd Bosz gevraagd naar het incident. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks”, zei de trainer van de koploper. Bosz kreeg veel kritiek op de uitspraak.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV gemaand tot 'razendsnel' ingrijpen: 'Conflict ligt op de loer'

Dinsdag werd duidelijk dat de aanklager van de KNVB een onderzoek was begonnen naar de uitlatingen van Bosz aan het adres van de arbiter. In dat onderzoek stond de vraag centraal of het scheidsrechterskorps in diskrediet is gebracht door de uitspraken van de oefenmeester van PSV. Inmiddels heeft de aanklager besloten een schorsing van één duel op te leggen aan Bosz.

LEES OOK: Schouten spreekt verhaal PSV tegen en onthult echte reden van absentie bij Oranje

Volgens Elfrink gaan Bosz en PSV niet akkoord met deze straf. Woensdag wist de clubwatcher al te melden dat ‘iedereen binnen PSV een eventuele schorsing voor Bosz totaal onzinnig vindt’. Nu de oefenmeester deze straf daadwerkelijk voorgesteld krijgt, is het dan ook niet vreemd dat de Eindhovenaren hiertegen in beroep gaan. Mocht de schorsing voor Bosz blijven staan, mist hij het uitduel met AZ.

Vind jij dat de schorsing van één duel voor Peter Bosz terecht is?

Laden...
311 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez hoort achter de schermen geen positieve geluiden over Tygo Land

Kenneth Perez weet waarom Tygo Land niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Komt hij nog goed mee weg .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat was volgens jou dan een gepaste straf geweest?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij heeft voorbeeld functie , Vorig jaar tot alles als een trein liep is hij netjes nu het minder gaat kan hij zich niet meer beheersen . Weet heus wel dat voetbal emotie is .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is duidelijk waarom jij vindt dat er een straf moet komen, maar dat was niet mijn vraag. Mijn vraag was: Wat zou volgens jou wel een gepaste straf zijn?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ben benieuwd of de schorsing stand zal houden. Er zijn in het verleden wel 'ergere' of soortgelijke dingen gezegd door spelers en trainers over scheidsrechters, die vervolgens geen schorsing hebben gehad. Daar zullen ze ook wel naar verwijzen in hun protest.

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

ik vind het handgebaar van Dick Advocaat die we heel vaak voorbij zien komen veel erger Tegenwoordig mag echt helemaal niets meer. Ik ben bijna blij dat ik nog max tien jaar hier heb op aarde

FC1993
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Vreemd dat PSV hier niet mee akkoord gaat. Eerder deze week lieten ze via Marcel Brands weten dat ze niet te spreken zijn over de uitlatingen en het gedrag van Bosz, maar vinden een schorsing klaarblijkelijk onterecht. Als een - in dit geval - trainer zich misdraagt is het niet meer dan logisch dat er consequenties volgen. Het feit dat PSV in beroep gaat geeft eigenlijk aan dat ze het gedrag van Bosz - in tegenstelling tot de uitspraken van Brands - niet als dusdanig beoordelen. Interview met Brands was dus voor de bühne...

PSVikky23
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Bosz heeft gewoon gelijk, Makkelie is altijd bezig met zijn eigen show. Maar ja, de KNVB moet natuurlijk weer de moraalridder uithangen. ?

MessiMagic10
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nou, als Bosz zich als een toptrainer wil gedragen, moet hij ook leren zijn mond te houden. Het is niet de eerste keer dat hij zo uit de bocht vliegt.

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Puur op wat hij gezegd heeft en dat ik dat helemaal niet zo enorm ernstig vind als dat men erover doet, vind ik het feit dat hij überhaupt gestraft wordt volkomen belachelijk.

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Belachelijk. Ik wil heus wel dat psv punten verspeeld in de competitie, maar je mening geven over een scheidsrechter mag niet en dan nog zegt deze man het DIRECT na de wedstrijd, dus emoties spelen een rol EN hij zegt dat het wel aan hem zal liggen (al zit hier natuurlijk een ondertoon bij. ik doe dit zelf ook wel eens) Als je voor zoiets pietluttig al nadenkt of je hierover moet gaan nadenken ben je helemaal verkeerd bezig. Dan is deze job te zwaar voor je

Tantoe
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Welke schorsing krijgt Makkelie?Onee je mag niks over scheidsrechters zeggen want die zijn heilig.ze fluiten ook zo goed elke week.snap niet dat we dit maar blijven accepteren elke week is het wel raak.corrupte bende is het!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Vrijheid van meningsuiting bestaat voor iedereen behalve eredivisie trainers blijkbaar

MaxH
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Als je wakker bent en goed om je heen kijkt dan weet je dat vrijheid van mening in Europa (dus ook Nederland) en de zgn westerse Staten sreeds meer beperkt worden. Dus beetje vreemde opmerking wat mij betreft

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dag Max, Beetje vreemd om een uitlating van een trainer die zegt dat hij een scheidsrechter niets vind aan grotere dingen te relateren. Maar goed we kunnen nog steeds Korans verbranden en anders moet je eens in andere Staten kijken hoe het daar geregeld is. Dus ik vind het vooral van jou nogal een vreemde opmerking

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt een bende, wat een gezeik om niets

ErikValen15
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Belachelijke beslissing van de KNVB. Je hebt hier in Nederland nog zo iets van vrijheid van meningsuiting (een grondrecht !!!!). En de heer Bosz heeft niets verkeerd gezegd dat de scheidsrechter of KNVB in discrediet brengt.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Bosz heeft een punt, maar hij moet wel weten dat je met zulke uitspraken de KNVB tegen je krijgt. Slim is anders.

Gusa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik vind het een passende straf. In een week waar respect naar de arbitrage centraal stond en een goed voorbeeld gegeven diende te worden voor vooral ook jonge mensen, vond Bosz het nodig om een arrogant, cynisch en op de man gericht interview te geven voor de camera's van ESPN. Ik vond het ongepast, misplaatst en het tegenovergestelde van dat eerder genoemde 'goede voorbeeld'. Het hielp niet dat het moment waar het over ging in de ogen van veel mensen helemaal niets was. Dat PSV nu in beroep gaat vind ik persoonlijk niet erg chique en getuigen van weinig zelfreflectie.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Bosz is een mens met menselijke eigenschappen en daar horen onverwachte emotie-uitbarstingen bij. Oh oh oh wat zijn wij toch netjes in Nederland hè. Wat een overdreven gedoe dit. Iedereen, hier ook op FCUdate, op de tribunes, aan de zijlijn bij amateur- en jeugdwedstrijden moppert wel eens op de scheidsrechter en de VAR, Bosz dus ook. Hij schold Makkelie niet eens uit, maar vertelde zijn frustratie van dat moment, helaas op beeld. Nederland 'het land van onbegrensde mogelijkheden en vele tegenstrijdigheden' whah...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen