Zondagmiddag wél politie aanwezig bij demonstratie Ajax-supporters

13 september 2024, 14:18
Foto: © Imago

De politie zal aanstaande zondag wel aanwezig zijn wanneer de fans van Ajax gaan demonstreren tegen de politiestakingen op het Leidseplein in Amsterdam, zo weet het NRC. Volgens een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties valt een demonstratie niet onder de aangekondigde stakingen.

Donderdag kondigde de F-Side, de harde kern van Ajax, aan te gaan demonstreren tegen de stakingsacties van de politie. Door deze stakingen ging er al een streep door De Klassieker tegen Feyenoord van twee weken geleden, terwijl ook het thuisduel met FC Utrecht wordt uitgesteld. Eerder staakte de politie ook al bij de wedstrijd van Ajax op bezoek bij NAC Breda, maar deze kon wel doorgang vinden.

LEES OOK: Mike Verweij trekt snoeiharde conclusie over Susan Lenderink

Artikel gaat verder onder video

Supporters van de Amsterdammers zijn er klaar mee dat er bij hun wedstrijden wordt gestaakt, waarna een demonstratie op het Leidseplein werd aangekondigd voor aanstaande zondag om 14.30 uur. “Nu wij zondag om 14:30 uur niet in het stadion zijn, hebben we met z'n allen een vrije agenda op dit tijdstip. Daarom ontmoeten we elkaar allemaal dan op het Leidseplein om er samen een gezellige middag van te maken”, schrijven de supporters.

LEES OOK: Farioli krijgt serieuze tip voor linksbuitenpositie: 'Eigenlijk precies wat hij wil'

Politie wel aanwezig bij demonstratie Ajax-fans

Inmiddels heeft een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties aan het ANP laten weten dat er bij deze demonstratie wel sprake is van politie-inzet, zo schrijft het NRC. De politie voert namelijk actie door te staken tijdens voetbalwedstrijden, terwijl een demonstratie tegen het actievoeren hier niet onder valt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen hoort schokkend verhaal: 'Die baas van Ajax komt er niet goed uit'

Johan Derksen licht de rol van Ajax-directeur Marijn Beuker uit, nadat hij een schokkend verhaal hoort van een ex-AZ'er.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Vrees dat de gunfactor nog meer omlaag gaan. En nu vraag ik me af, heeft de staking zin gehad als door het staken je alsnog in actie moet komen? En ook of het dus in de wet verboden is om te demonstreren tegen een staking?

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het zou me niks verbazen als ze voor deze demonstratie van hogeraf te horen hebben gekregen dat ze aanwezig moeten zijn. Bijvoorbeeld omdat het Leidseplein midden in de stad ligt en ze daar eventueel gelazer zo veel mogelijk willen vermijden. Op last van tante Halsema?

Dexi
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk heb je de politie nodig. Je zou denken dat ze de zaak zouden steunen zodat de politiek onder druk komt, maar de werkelijkheid is anders. In plaats daarvan lijken ze tegen te werken, waardoor het probleem nog langer duurt. Het punt van de politie is al gemaakt: de wedstrijd gaat niet door.

FCJel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat een grap is dit😂😂😂 Ik vraag me af, als de supporters in een colonne naar het stadion lopen, kan er dan wel gevoetbald worden?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen