Zeer opmerkelijk: Feyenoord meldde zich bij Nederlander die déze zomer al een transfer maakte

2 september 2024, 18:55
Foto: © ESPN

Feyenoord heeft zich enkele weken geleden gemeld bij Etienne Vaessen, zo weet Mounir Boualin. Hoewel de doelman deze transferperiode al verkaste naar FC Groningen, polsten de Rotterdammers bij het management van Vaessen.

Feyenoord hield destijds rekening met een vertrek van Justin Bijlow, die hard op weg leek naar Southampton. De Rotterdammers kwamen in de zoektocht naar een vervanger uit bij Vaessen, die juist déze transferperiode RKC Waalwijk verruilde voor FC Groningen. Feyenoord peilde of een overstap naar De Kuip mogelijk was.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay jr. komt met een héél ander geluid over Feyenoord en Justin Bijlow

Volgens de regels van de Wereldvoetbalbond (FIFA) had Vaessen ‘gewoon’ de overstap naar Feyenoord mogen maken. Per kalenderjaar mag een voetballer namelijk drie werkgevers hebben. Per seizoen – en dus niet per kalenderjaar – mag de voetballer maar voor twee clubs in actie komen. Vaessen had in dit plaatje gepast.

LEES OOK: Johan Derksen ergert zich kapot aan Eredivisiespeler: 'Dit is heel oncollegiaal'

Uiteindelijk bleef Bijlow bij Feyenoord omdat hij niet door de medische keuring bij Southampton kwam. Feyenoord staakte de zoektocht naar een nieuwe keeper vervolgens. De noodzaak om een nieuwe doelman te kopen was er niet meer, al deden de Rotterdammers het dat wél. Plamen Andreev werd voor een bedrag van ruim één miljoen euro overgenomen van Levski Sofia. Mikki van Sas vertrok op zijn beurt op huurbasis naar Vitesse.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten Feyenoord in de Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten Feyenoord pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen