Wout Weghorst wordt in één adem genoemd met Ajax-icoon: 'Ze zullen hem haten'

3 september 2024, 15:13   Bijgewerkt: 3 september 2024, 17:29
Foto: © Ziggo Sport

Wout Weghorst is weliswaar pas een paar dagen officieel speler van Ajax en moet zijn eerste minuten in het wit-rood-wit nog maken, maar de kersverse aanwinst houdt de gemoederen al flink bezig. In Amsterdam en omgeving is men razend enthousiast over de komst van Weghorst, buiten de hoofdstad wordt er vooral cynisch gereageerd. Volgens Menno Pot heeft Ajax in de persoon van Weghorst ‘eindelijk een nieuwe Dusan Tadic’.

LEES OOK: Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Artikel gaat verder onder video

Ajax en Weghorst werden vrijwel de hele zomer met elkaar in verband gebracht. De Amsterdammers maakten nog voor de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland hun interesse kenbaar. Weghorst flirtte in eerste instantie openlijk met FC Twente, maar toen Ajax zich bij hem meldde kon FC Twente het schudden. Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Weghorst zette in de Johan Cruijff ArenA zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen. In de avond nam hij plaats in hetzelfde stadion om zijn nieuwe ploeggenoten te bekijken in de return tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League.

Tranen bij Weghorst

Weghorst kwam weliswaar niet in actie, maar stond wel in het middelpunt van de belangstelling. Zo verscheen hij al na een paar minuten op het grote scherm in de Johan Cruijff ArenA. Weghorst probeerde het écht klein te houden toen de stadioncamera even op hem inzoomde tijdens Ajax - Jagiellonia en warm welkomstapplaus klaterde, zo schrijft Pot in zijn column in Het Parool. Wout onderdrukte de neiging om te zwaaien, trok geen gekke bek, glimlachte zo bescheiden gelijk. Alle onnadrukkelijkheid die hij in zichzelf kon vinden, gooide hij in de strijd.

LEES OOK: 'Wout Weghorst kan op 10 november rekenen op een fluitconcert'

‘Kansloos’, zag Pot. Het was een zinderend camerashot, hoe kort ook, met Wout als star of the screen. Ging hij huilen? Kon zomaar. ’s Middags, met zijn kinderen op het veld van de Johan Cruijff ArenA, waren zijn blauwe ogen ook al volgelopen met zilt traanvocht, zo zag de schrijver. De reactie van Weghorst op zijn Ajax-presentatie én zijn ontvangst in zijn nieuwe stadion viel niet bij iedereen goed. Zo sprak FC Twente-watcher Leon ten Voorde maandag nog zijn afschuw uit over hoe Weghorst zich de voorbije periode heeft opgesteld. Pot weet het zeker: Ze zullen hem haten, de Ajaxhaters onder de Nederlandse clubsupporters. Ze zullen zich ergeren aan zijn theatrale juichen, aan zijn gebaren, aan elke centimeter tanig mensenlijf die hij in de strijd werpt.

Weghorst in één adem genoemd met Tadic

Pot constateert dan ook dat Ajax ‘in dat opzicht eindelijk een nieuwe Dusan Tadic heeft’. Zo’n speler die Ajaxantipathie kanaliseert en aan de kook brengt, een onofficiële clubslogan indachtig: oderint dum metuant, ‘laat ze haten, zolang ze maar vrezen’. Volgens Pot ontbrak het de Ajax-selectie de afgelopen twee jaar een speler waar de tegenstander bang van wordt. De voorbije twee jaar was precies niemand bang voor Ajax, maar het is Wout zelfs gelukt Lionel Messi vrees in te boezemen, zo schrijft Pot. Lionel Messi en Weghorst kregen het na afloop van de kwartfinale tussen Argentinië en Nederland op het WK van 2022 in Qatar met elkaar aan de stok.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Haat zal voor Weghorst een prima motivator zijn. Zo gaat dat met mensen die continu onder vuur / kritiek / weerspannigheid leven. Gewoon stug doorgaan mentaliteit. Dikke vinger naar die mensen.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar wat heb je geschreven dat die aub niet naar Ajax ging, maar de wind draait en zo ook het stumpertje

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

😂😂😂 Messi angst voor Woutje🤣🤣🤣🤣🤣

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik vind het wel belediging naar Tadic toe. Tadic heeft eigenhandig Ajax op een wat hoger niveau getild. Niet al die andere overhypte voetballers uit de opleiding nee alleen Tadic. En dan hem vergelijken met een dorpsidioot is gewoon misplaatst.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@rudolfjegtsbhurricaneschizo, ach als Wout maar het winnende doelpunt tegen Feyenoord scoort, zodat al die praatjesmakers zoals jij flink de mond snoert en jou weer voor een paar weken laat onderduiken. Opgeruimd staat netjes.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

En toen zette jij je PlayStation uit.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik ben te oud en te serieus voor een Play Station, maar zo te lezen ben je ervaringsdeskundige, volgens mij heb je er een paar van. Vandaar...

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het moet niet gekker worden met de hype rond Weghorst. Straks wordt er gezegd dat ie beter is dan Ronaldo en Messi samen.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

eens!, ik wordt ook een beetje gek van al die clowns die denken dat we de nieuwe el Salvador hebben binnengehaald, technisch is die zeer gemankeerd. kan wel afmaken in de 16 meer niet

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wout Weghorst is een prima versterking voor Ajax maar de vergelijking nu al met Tadic maken is op zijn minst voorbarig. Laat hem eerst die rol maar verdienen

Blackie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ach als hij 15 doelpunten maakt dan is hij weer van alle gezeik af, en kunnen we weer een ander slachtoffer kiezen die weer in een niet gevraagde belanstelling komt te staan. Ben benieuwd wie dat gaat worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen