Wout Weghorst is eerlijk over zijn debuut: 'Je hebt voor jezelf iets mooiers in je hoofd...'

20 september 2024, 20:30   Bijgewerkt: 20 september 2024, 20:37
Foto: © ESPN

Wout Weghorst geeft in gesprek met Ajax TV toe dat hij een mooier debuut bij Ajax voor ogen had. De boomlange spits moest tot zijn teleurstelling op de bank beginnen in de Johan Cruijff ArenA, maar viel in het tweede bedrijf wel in. Hij wist niet tot scoren te komen.

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles blikt Weghorst met het clubkanaal van Ajax nog een keer terug op zijn debuut voor Ajax in het met 5-0 gewonnen duel tegen Fortuna Sittard: "Je hebt gewoon zin om lekker te voetballen en erin te komen. Je wil je best doen en doelpunten maken. Dat laatste had het nog iets mooier gemaakt. Uiteindelijk is het een super overwinning, al heb je het voor jezelf iets mooier in je hoofd voorafgaand", doelt de spits van Ajax op een goal. "Maar die houden we tegoed. Een doelpunt was niet nodig en het was alsnog een mooie avond."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ajax heeft drie punten weggegooid, Farioli had alleen hém maar op hoeven stellen en ze hadden gewonnen'

Nu wacht zaterdag voor Weghorst met Ajax het duel tegen Go Ahead Eagles. Het is onduidelijk of de international van het Nederlands elftal dit keer wel in de basis gaat beginnen. De spits neemt in ieder geval geen genoegen met minder dan drie punten in Deventer: "Ik verwacht drie punten. Zo'n overwinning als op Fortuna moet gewoon de standaard zijn. Dit zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen. Dat is de enige manier waarop je mee kan doen om de prijzen. Zaterdag spelen we in een van de leukere stadions in Nederland, dus daar kijk je naar uit. Verder gaat het maar om één ding en dat is die wedstrijd ook weer winnen", besluit de aanvaller.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

Hoeveel doelpunten maakt Weghorst dit seizoen voor Ajax?

Laden...
508 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wout Wout Wout,Wat een diepgaande analyse van Wout! Je moet echt een voetbalkenner zijn om te begrijpen dat een spits wil scoren. Gelukkig hoeft niemand zich zorgen te maken, want Wout bewaart zijn doelpunten voor 'speciale gelegenheden'. Zolang hij zijn verwachtingen hoog houdt, kunnen we blijven hopen op een 'mooier' debuut bij voorkeur met wat minder bankzitten. Misschien kan hij zijn goals gewoon visualiseren vanuit de dug-out, dat zou ook helpen!

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Jouw analyse is nog diepgaander. Waanzinnig wat een niveau. Oh nee toch niet.

Dexi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@ Sticks, Haha, dank je! Misschien moet hij een boek schrijven over 'Doelpunten Visualiseren vanuit de Dug-out'. Dan kan hij zijn goals scoren zonder ook maar een stap te zetten!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen