Woedende Ajax-supporters slaan terug met protest: 'Onze wedstrijden worden door de politie misbruikt'

12 september 2024, 19:48   Bijgewerkt: 12 september 2024, 21:53
Foto: © Imago

De fanatieke Ajax-supporters gaan aankomende zondag protesteren naar aanleiding van de vele politiestakingen die bij de Amsterdammers voor afgelastingen hebben gezorgd. Volgens de fans worden wedstrijden van Ajax 'misbruikt'.

De politie ziet graag een vervroegde pensionregeling komen, waar nu al langere periode actie voor wordt gevoerd. De overheid lijkt het echter nog niet eens te worden met de politie, waardoor een doorbraak nog niet bereikt is. Om hun argumenten kracht bij te zetten, besloot de politie al drie keer rondom een wedstrijd van Ajax te staken. NAC - Ajax ging ondanks de staking wel door, maar Feyenoord - Ajax en Ajax - FC Utrecht niet. De laatste wedstrijd zou eigenlijk aankomende zondag worden gespeeld.

LEES OOK: Onvrede in Amsterdam na wijzigingen in speelschema: ‘Welke idioot verzint dit?’

Artikel gaat verder onder video

De supporters van de Amsterdammers zijn er helemaal klaar mee dat hun club steeds de dupe is van politiestakingen. "Mede door deze acties lopen we na zondag drie wedstrijden achter in de competitie en moeten wedstrijden worden ingehaald op ongunstige dagen en tijdstippen", stelt de F-Side op Facebook en Instagram.

De fanatieke supporters vinden dat het tijd is voor extremere maatregelen. "Nu wij zondag om 14:30 uur niet in het stadion zijn, hebben we met z'n allen een vrije agenda op dit tijdstip. Daarom ontmoeten we elkaar allemaal dan op het Leidseplein om er samen een gezellige middag van te maken. Daarnaast kunnen we onze stem laten horen tegen de aanhoudende politiestakingen tijdens Ajax-wedstrijden." En richting andere supporters van de club: "Kom ook naar het Leidseplein aankomende zondag om 14:30 uur. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen hoort schokkend verhaal: 'Die baas van Ajax komt er niet goed uit'

Johan Derksen licht de rol van Ajax-directeur Marijn Beuker uit, nadat hij een schokkend verhaal hoort van een ex-AZ'er.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik snap het sentiment maar ben bang dat het weer op gezeik uitdraait...........

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Gelukkig zit jij in een schuilbunker met Google en Teletekst aan.

Supporter
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Om er een gezellige middag van te maken…ja ja. Ik vrees dat gezellig tussen aanhalingstekens moet komen te staan. Dit gaat op ellende uitdraaien.

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik geef ze geen ongelijk, achter de geraniums blijven zitten heeft geen enkele nut in dit achterlijke land waar alles maar gepikt wordt van hogerhand uit. Laat nu de regering en de politie maar eens voelen wat echt staken is en heel het land moet daar achter staan. Dit is niet het belang van het land dienen, dit is mensen pesten en dat moet afgestraft worden met hun achterlijk gedoe vervroegd pensioen. Ze moeten niet denken dat ze wat meer zijn dan de rest van het land. Politie heeft mogelijkheden zat en nu voor straf de pensioen uitstellen en langer laten werken. Staken oke dat is hun goed recht maar niet op de onsympathieke wijze en de dagen zelf betalen en niet de staat of de burgers.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nac -ajax ging gewoon door . De 2 andere wedstrijden waren gewoon de wedstrijd van de week . Waar de meeste aandacht naar uit ging. Dus het heeft 0 met ajax te maken .

svl
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Aah de F-Side. En hoe vaak zijn hun medesupporters wel niet de dupe geweest vanwege hun acties? Geldt overigens voor elke harde kern, niet enkel F-Side. De politie moet niet voor niets altijd in massa opdraven voor ze. Je kan niet klagen over de politie, als je er zelf verantwoordelijk voor bent dat ze noodzakelijk zijn. Beetje hetzelfde als klagen over dat ze controleren op snelheid, terwijl je met 60 door de woonwijken scheurt. Als je echt een statement wilt maken, dan nodig je de harde kern van Utrecht ook uit. Kijken hoe gezellig het dan wordt. Zet 112 maar alvast bij je favorieten op je telefoon.

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze ballen hebben gaan ze staken op Prinsjesdag!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Om te beginnen, voetbal moet zonder politie kunnen, dus geef ze daar niet de schuld van !!! maar kijk naar jezelf ??? Wat betreft , dan maar ajax de dupe hiervan te laten zijn , en hier meneer Brinks psv fan !!! hier een behoorlijke vinger in de pap heeft, lijkt dit op corruptie eerste klas !!! Maar goed, tis politie goed recht om te staken, alleen doe ze wel of hun het zwaarste beroep hebben , daar heb ik mijn twijfels over??? iedereen is niet geschikt om politie agent te zijn !!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zelfs sinterklaas kan niet zonder politie . Dat naieve gedoe van het moet zonder kunnen slaat dus nergens op . Politie is er nu eenmaal omdat mensen zich niet aan de regels houden. Al eeuwenlang !!!. In een ideaale wereld heb je ze idd niet nodig ,maar dat is niet ,en dat zal het ook nooit worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen