Woedende Ajax-fans wijzen opvallende zondebok aan: ‘Een wanprestatie van hem, klaar’

22 september 2024, 17:56
Foto: © Imago

Supporters van Ajax zijn na het teleurstellend verlopen competitieduel van zaterdagavond met Go Ahead Eagles (1-1) opvallend mild voor hoofdtrainer Francesco Farioli. De onvrede van de Amsterdamse aanhang richt zich met name tot technisch directeur Alex Kroes.

Fans van Ajax concluderen na het gelijkspel in Deventer dat de selectie van de Amsterdammers uit balans is. Schrijnend was dat Ajax de tweede helft begon met verdediger Anton Gaaei op de rechtsbuitenpositie in plaats van de gewisselde Bertrand Traoré.

Artikel gaat verder onder video

“Bizar slechte pot”, schrijft een supporter op X. “Vanaf de vleugels nul gevaar gesticht. Die lui mochten doen wat ze wilden. Zodra Godts opgebrand is, Traoré niet meer kan of Brobbey weer ziek, zwak of misselijk is, dan is het echt povertjes wat er staat. Mede mogelijk gemaakt door een intens slechte transferwindow”, klinkt het kritisch.

LEES OOK: Marc Nagtegaal zwaar onder vuur na Go Ahead - Ajax: 'Schande! Pure matchfixing dit!'

Een andere supporter van Ajax concludeert dat de huidige selectie niet geschikt is voor een 4-3-3-systeem. “Maar nu van systeem veranderen is ook niet handig. Kroes heeft Farioli echt opgezadeld met een onmogelijke klus. En het kan best nog wel even duren tot Farioli iets gaat vinden wat werkt, als dat überhaupt bestaat. Helaas merk je nu al dat de simpele Nederlandse media beginnen af te geven op Farioli. Terwijl er geen kritisch woordje richting Kroes uitkomt.”

Ook veel andere supporters van Ajax zijn kritisch op Kroes. Een selectie van berichten op X:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik hoop dat het daar verder nog goed gaat.

Dexi
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ach, de arme supporters, altijd zo verlicht en deskundig. Het probleem ligt natuurlijk nooit bij hun verwachtingen, maar altijd bij anderen. Misschien moet Kroes eens een cursus volgen bij deze tactisch onderlegde supporters, want zij lijken precies te weten hoe het moet. Waarom huurt Ajax niet gewoon een paar van deze experts in? Ze hebben immers altijd een oplossing.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De oorzaken van wat er momenteel gaande is bij Ajax liggen grotendeels in het verleden: slecht bestuur, Mislintat, vd Sar, Steijn etc etc. Daar ligt de bron van alle ellende. Als je dat onderhand niet weet houdt het wel een beetje op met ergens zinnig over praten. Met name Farioli en Kroes zijn de 2 mensen die het met een beroerde erfenis moeten doen en dan is het gewoon een lastig verhaal. Je kunt niet van die twee verwachten dat de zaken opeens worden omgedraaid of dat er opeens een enorme verbetering zit. En natuurlijk zijn dat ook maar mensen die wel eens een fout maken of een verkeerde keuze. Kroes en Farioli handelen naar de mogelijkheden die er zijn en daar heb ik respect voor. Die mensen kunnen ook niet toveren. De top opnieuw bereiken gaat nog een verhaal worden, zo simpel is het.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Je hebt gelijk hoor Sticks, maar Kroes blaast af en toe hoog van de toren, met uitspraken die hij misschien niet waar gaat maken. Dat roept wel verwachtingen op bij de supporters.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Sticks heeft zoals zo vaak geen gelijk. Zijn blinde vlek is alles wat nu actief bezig is met zijn middenmotor Ajax. Kroes heeft er een potje van gemaakt, je hebt Brobbey en akpom. Koop je Weghorst wat gewoon dom is en alle kenners zijn het daar over eens. Farioli net zo fout met opa Pasveer op de goal, en noem maar op. Totaal niet door geselecteerd van een matige selectie, naar nieuwe jonge spelers of misschien met 1 of 2 huurspelers die Ajax aan de bovenkant beter kan maken. Wat niet zo moeilijk is. Nee beide zijn schuldig aan hoe het nu loopt dit seizoen. En terecht hun staan er nu dus zijn ze verantwoordelijk. Of wil je nog steeds de schuld geven aan Mislintat. Sukkel.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kroes heeft gewoon de verkeerde spelers binnengehaald en laten vertrekken. Farioli heeft weinig tegengas gegeven of weinig te vertellen wat betreft het aantrekken van spelers. Of hij weet niet welke spelers hij nodig heeft om de selectie in balans te krijgen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nou gisteravond schaamde je je wel Ajax fan te zijn, zeker als ze Gaaie inbrengen als rechtsbuiten, puur lachwekkend! Die Italiaan is ook gewoon een charlatan. Het zal nog lang duren helaas, voor alles op de rit is. Alex Kroes gewoon narcist zonder visie. Begrijp de onvrede onder de fans heel goed! Het gaat niet om toveren maar om structuur aan brengen Sticks

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Laurens heeft gister even jankend in de spiegel gekeken en is tot de conclusie gekomen dat Rudolf weer eens gelijk heeft. R21.

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Alles wat beschadigd is in de afgelopen drie jaar moet eerst helemaal hersteld worden. Eerder zal Ajax niet beter gaan spelen. Nu komende donderdag tegen de Turkse voetbalclub Besiktas. Afwachten is nu hoe deze wedstrijd gaat verlopen. Kunnen we met 3-1 of 4-1 winnen?

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zal leuk zijn, goed voor het zelfvertrouwen

Grote Markt
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Van wedstrijd tot wedstrijd zal het altijd een lach en een traan zijn, niet alleen bij Ajax (foutenfestival en spelers oogden moe), ook bij Feyenoord (vanmiddag moeizaam), PSV (de sterkhouders waren flets, voetbalden op routine). Alleen AZ oogt fris. Er staan dit seizoen nog veel verrassingen te verwachten.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het ging inderdaad bij alledrie niet van harte. Maar Psv en Feyenoord winnen dan tenminste nog. Az heb ik niet gezien helaas. Als Ajacied ga je bijna verlangen naar de winterstop en transferperiode waarin er hopelijk wat kan gebeuren wat gunstig is voor de club. Voor de rest blijft het wat aanmodderen ben ik bang.

Copa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Balen van het verliezen van punten, maar erger was dat Ajax niet gevaarlijker was dan de tegenstander. Geen hersenen op het middenveld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen