Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

13 september 2024, 21:25   Bijgewerkt: 13 september 2024, 23:59
Foto: © Imago

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal. Joshua Zirkzee en Brian Brobbey maakten een goede indruk tijdens de afgelopen transferperiode, terwijl Depay een transfer naar het Braziliaanse Corinthians afrondde.

“Zelf zullen Zirkzee en Brobbey blij zijn geweest dat Depay ontbrak want Koeman blijft altijd maar een eindeloos vertrouwen in hem uitspreken”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “ Zoals op het EK in Duitsland toen Zirkzee en Brobbey nauwelijks kansen kregen om zich waar te maken. Nu grepen ze allebei de eerste de beste serieuze kans met beiden handen aan. De eventuele roep om Depay verstomt zolang die twee blijven leveren voor Nederland. Sterker, als het aan de publieke opinie ligt, serveert Koeman Depay nu al af. Mede ook vanwege zijn verhuizing naar het Braziliaanse Corinthians.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Depay op grootse wijze gepresenteerd bij Corinthians: aanvaller gaat met enorm hoog rugnummer spelen

Volgens Kieft zou het niet verstandig zijn op Memphis voor goed opzij te zetten in het Nederlands elftal. “Weliswaar deden Zirkzee en Brobbey het bevredigend; het waren duels voor de Nations League – veredelde oefeninterlands in competitieverband – en geen EK of WK-wedstrijden. Het gaat er in de Nations League allemaal wat minder scherp aan toe terwijl de druk onvergelijkbaar is met de druk op wedstrijden op een groot toernooi zoals het EK en WK”, beseft de columnist.

LEES OOK: Grote twijfel over transfer van Memphis: ‘Hoeveel wedstrijden gaat hij daar spelen?’

“Eerst maar eens afwachten wat de Braziliaanse transfer Depay gaat brengen”, aldus Kieft. “Koeman ging daar trouwens iets slimmer mee om dan met de transfer van Steven Bergwijn naar Saoedi-Arabië. Hoewel de beste Brazilianen in Europa spelen, zal de competitie heus niet zo slecht zijn. Trouwens, of de Eredivisie nou zo’n grote competitie is met allemaal topspelers…”

Memphis pas 32 bij WK 2026

Kieft hoopt voor de pas dertigjarige Memphis dat Brazilië niet het einde van zijn carrière wordt. “Is dat het geval dan moet je constateren dat hij bij hele grote clubs heeft gespeeld, maar bij Manchester United, FC Barcelona en Atletico Madrid nooit het beste heeft laten zien. Eigenlijk heeft hij alleen uitgeblonken bij PSV en Olympique Lyon. Depay is pas dertig jaar dus het kan nog, iets moois laten zien in de top. Zelfs bij Oranje, want op zijn 32e moet het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten nog haalbaar zijn”, besluit Kieft.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Tijdens Nederland - Duitsland wordt massaal getweet over Memphis Depay

Veel fans van het Nederlands elftal tweetten tijdens Nederland - Duitsland over Memphis Depay.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik heb wel trek in een finale rusland versus united states

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ok little explanation..i'm fifa in living form..of course i play myself

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen