Van Hanegem haalt hard uit naar Priske en ‘kleuterklas’ Feyenoord

15 september 2024, 15:31
Foto: © Imago

Willem van Hanegem is totaal niet te spreken over het werk dat Brian Priske levert als trainer van Feyenoord. De Rotterdammers speelden op bezoek bij FC Groningen (2-2) al voor de derde keer gelijk in vier competitieduels, terwijl de oefenmeester ook met zijn tactische keuzes niet voor positiviteit zorgt bij de oer-Feyenoorder.

Van Hanegem vergelijkt het Feyenoord onder Priske met een ‘kleuterklas’. “Dat gevoel krijg ik bij zijn persconferenties en vlak daarvoor dat achterlijke kringetje dat hij na afloop met zijn spelers vormt op het veld”, schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ik zou als speler zeggen: je gaat er zelf maar staan maar ik doe niet meer mee aan die onzin.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Bij Van Persie zit er duizend procent meer idee achter dan bij Priske’

Volgens de oud-voetballer zijn de wisselkeuzes van Priske onbegrijpelijk. Zo haalde hij tien minuten voor tijd middenvelder Gjivai Zechiël naar de kant wegens kramp, maar besloot de Deen spits Julián Carranza in te brengen bij een 0-2 voorsprong. “We zitten al zo lekker in het seizoen en die 0-2 vasthouden was niet zo belangrijk”, is Van Hanegem cynisch. “PSV is nu al uit zicht verdwenen en het is september.”

LEES OOK: Been ziet gemiste kans voor Feyenoord: 'Hij liep op vijf kilometer van De Kuip te voetballen'

Feyenoord heeft Wieffer niet goed vervangen

Overigens snapt Van Hanegem ook totaal niet dat Zechiël last kreeg van kramp. “We buitelen in het voetbal over al die schriftgeleerden die precies weten hoe je fit kunt worden, maar tegen Groningen krijgen spelers kramp na iets meer dan een uur spelen. Hoe kan dat?”, vraagt hij zich af. Feyenoord heeft het vertrek van Mats Wieffer niet goed opgevangen, stelt de oud-middenvelder. Hij vindt Ramiz Zerrouki en Zechiël allebei vele malen minder. “Ik dacht dat de lat omhoog was gegaan en dat er een basis om te presteren voor jaren was gelegd. Ik zie geploeter met te veel spelers die de kwaliteiten missen. Feyenoord krijgt nu Bayer Leverkusen met Florian Wirtz op bezoek. Nou, veel succes”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Brian Priske is niet blij en bijt van zich af na vraag van Valentijn Driessen

Feyenoord-trainer Brian Priske is niet gediend van enkele reacties naar aanleiding van de wissel van Quinten Timber in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is typisch Feyenoord dat ze een 0-2 voorsprong verspelen. Alleen het is ook typisch Feyenoord dat na een nederlaag of een gelijkspel een hele mooie Europese avond voor de boeg staat. Wanneer je het totaal niet ziet aankomen. Laten we daar maar ons aan vasthouden. ;

Supergroover
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Feijenooit moet gewoon accepteren dat het kwaliteit heeft ingeleverd en middelmaat heeft aangetrokken, uithuilen en opnieuw gaan bouwen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Toch knap dat je dat nu al weet supergrover . De meeste hebben amper gespeeld of niet eens .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Jammer dat V Hanegem wil scoren. Ook hij weet of kan weten hoe het werkt in de situatie waarin de club zit . Wieffer of welke voetballer dan ook kun je niet 1 op 1 vervangen . Iedereen is weer anders. Je hebt nu gewoon andere types op sommige posities dus zul je wat anders gaan spelen . En dat heeft tijd nodig .

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Willem van Hanegem is gewoon ouderwets en houd niet van de vernieuwde stijl van Priske met een boekje, nabespreking etc. Ik begrijp hem daar wel in. Ben zelf ook van het doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Alleen het spel is gewoon nog niet te beoordelen.. Willem 2 had 1 kans en door een fout van Wellenreuther speel je gelijk. Gisteren mag je nooit een 0-2 voorsprong verspelen. Tegen Sparta met een man minder toch nog de winst verdiend. Als straks het wat beter valt met veel beschikbare spelers kan je pas echt oordelen.

MartinReckewell15
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Kan alleen tegen die tijd is de competitie gelopen!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zal je een geheimpje verklappen. De competitie is al gelopen.

Copa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Willem denk eens terug aan je eigen optreden in de finale Ek tegen Duitsland. het leek wel alsof je in je broek gepoept had, je kwam niet vooruit, niet verder dan hangend tegen je lonksback aan. Ook lekker makkelijk roepen aan de zijlijn wat spelers wel en vooral niet moeten doen. Hou toch op man. Niemand neemt je meer serieus. Als de trainer een vast ritueel wil invoeren moet jij als verre buitenstaander je mond hierover houden

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als ze al tegen Ajax, PSV, AZ heeft gespeeld weten we pas of Feyenoord kwaliteit heeft ingeleverd heeft of niet.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dit keer niet, de Kromme.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen