Opvallende wissel Priske onder de loep: 'Betekent dat de selectie niet in balans is'

16 september 2024, 18:11   Bijgewerkt: 16 september 2024, 18:43
Foto: © ESPN

De selectie van Feyenoord is niet in balans, vindt Martijn Krabbendam. Dat werd afgelopen weekend tegen FC Groningen (2-2) opeens duidelijk, toen Gjivai Zechiël eruit werd gehaald voor Julian Carranza.

Ramiz Zerrouki werd in de wedstrijd Sparta Rotterdam - Feyenoord (1-1) van het veld gestuurd, waarna hij tegen FC Groningen geschorst moest toekijken. Daardoor was de 20-jarige Zechiël de enige overgebleven verdedigende middenvelder waar coach Brian Priske over kon beschikken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Opta analyseert competitiefase Champions League: aardige kans overwintering PSV, Feyenoord komt er bekaaid vanaf

Zechiël moest tegen Groningen met een blessure echter na 78 minuten het veld verlaten, waarna Carranza dus het veld inkwam. De beste positie van de nieuwe Argentijnse aankoop is echter spits. "Toen die wissel gebeurde, zag je een soort conferentie bij de bank", begint Martijn Krabbendam bij FC Rijnmond. "Iedereen sprak met iedereen; het leek wel of ze werden overvallen doordat hij eruit moest. Toen kwam er een aanvaller in en was alle organisatie helemaal verdwenen. Je kon eigenlijk wachten op die gelijkmaker."

De journalist snapt niet hoe het mogelijk is dat er geen betere vervanger voor Zechiël voorhanden was. "Wie hebben ze anders op de bank? Ze hebben één controlerende middenvelder en die is er niet bij. Dan valt Zechiël weg en moet je iets doen. Dat betekent ook dat de selectie niet in balans is." De mindere seizoensstart van Feyenoord is dus ook niet (alleen) Priske aan te rekenen, vindt Dennis Kranenburg. "Hij is niet echt geholpen. Arne Slot zei al: we moeten directe versterkingen hebben om de aansluiting met PSV weer terug te vinden. Als die dan uitblijven en je lang zit opgescheept met spelers waar je eigenlijk afscheid van wil nemen, dan is het ook niet alleen op Priske af te schrijven."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Brian Priske is niet blij en bijt van zich af na vraag van Valentijn Driessen

Feyenoord-trainer Brian Priske is niet gediend van enkele reacties naar aanleiding van de wissel van Quinten Timber in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voor het seizoen van 23/24, Feyenoord wou ook directe versterkingen halen net als PSV. Maar vaak zijn ze niet haalbaar wegens te hoge transferbedragen en salarissen (PSV heeft een veel groter budget), dus konden we alleen spelers halen van een laag niveau die niet altijd er direct kunnen staan. Transfers en scouting, die beslissingen zijn vaak heel moeilijk. Zelfs als we spelers halen van een hoog niveau is dat nog geen garantie voor succes. En, dat is mijn mening.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het budget van Psv wordt geschat op 10 miljoen meer dan Feyenoord. 130 m tegenover 120 m. Dus "veel groter" budget is nogal overdreven.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens mij heeft rwby het over afgelopen seizoen niet dit jaar . Komt bij dat psv al jaren een hoger budget heeft . Dus het gat is er gewoon nog steeds .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen