Virgil van Dijk: 'Ik ben nog steeds de grote leider van Oranje en Liverpool'

8 september 2024, 11:23

Virgil van Dijk is 'nog steeds de grote leider' van zowel zijn club Liverpool als het Nederlands elftal, zo verzekert de verdediger in gesprek met verslaggeefster Noa Vahle. De 33-jarige aanvoerder twijfelde na de EK-uitschakeling openlijk over zijn toekomst in Oranje, maar is inmiddels tot de conclusie gekomen dat hij nog minimaal tot en met het WK van 2026 door wil als international.

Behalve zijn toekomst in Oranje was ook het aanblijven van Van Dijk bij Liverpool deze zomer onderwerp van gesprek. Het contract van de oud-speler van FC Groningen, Celtic en Southampton loopt komende zomer immers af, waardoor in de media geruchten opdoken over een lucratief contract in Saudi-Arabië. Van Dijk bleef echter 'gewoon' op Anfield; na een bezoek van Koeman besloot hij ook door te gaan als international, terwijl generatiegenoten als Georginio Wijnaldum, Marten de Roon en Daley Blind juist afzwaaiden.

LEES OOK: Van Dijk sneert naar Manchester United: ‘Het affiche was wel top inderdaad’

Onder de nieuwe Liverpool-trainer Arne Slot is Van Dijk uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Zaterdagavond speelde hij tegen Bosnië bovendien zijn 75ste interland, waarin hij een centraal duo vormde met Matthijs de Ligt. "Dankbaar, heel mooi. Het is niet zomaar iets", zegt hij over het bereiken van die mijlpaal. Over de wedstrijd, die eindigde in een 5-2 zege, is hij gematigd tevreden: "Als je de wedstrijd bekijkt... natuurlijk, we krijgen twee tegendoelpunten. Voor de rest geven we niet veel weg, ik denk dat het in balbezit goed was."

LEES OOK: Lachende Van der Vaart weet wat Koeman écht vindt van nieuwe club Memphis Depay

Van Dijk geeft toe dat hij op het EK voetballend niet heeft gebracht wat hij van zichzelf verwacht. Inmiddels zit hij wel weer lekker in zijn vel: "Ik voel me goed, ik voel me heel fit. Het gaat heel goed de laatste weken. De verantwoordelijkheid bij de club én bij Oranje is nog steeds superhoog en ik ben nog steeds Virgil van Dijk, de grote leider bij beide elftallen. Dat wil ik ook zeker blijven voor de komende twee jaar. En dan zien we wel wat de toekomst brengt", besluit Van Dijk.

Video: 'Ik ben nog steeds Virgil van Dijk, de grote leider'

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Als Arne Slot wegloopt, vertellen de Sky Sports-analisten wat ze van hem vinden

Liverpool-trainer Arne Slot maakt veel indruk op de voetbalanalisten in Engeland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Speelt gelukkig weer wat beter ,maar 2026 ?.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Groot alleen qua lengte, tegenstander gisteren was ook niet geweldig. Desalniettemin stond de Ligt wel slap te dekken, maar goed dit terzijde!

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo groot is van dijk al niet meer die doelpunt liep van dijk te sukkelen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Om grote leider te blijven moet hij met zijn verdediging nog beter communiceren en spelers corrigeren daar waar nodig was, zoals bij de eerste tegengoal waar hij samen met de Ligt verantwoordelijk voor was. Voor de rest deed hij het naar behoren en speelde hij een degelijke wedstrijd.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Om groot te blijven moet je zelf blijven presteren . De 1e goal vond ik geen fout van v dijk ,en de 2e was gewoon de ligt . Ik vind juist dat v dijk sinds de laatste duels van het vorige seizoen juist weer terug is op zijn oude niveau

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dan had je de achterhoede van het Nederlands elftal bij die 2 tegendoelpunten van Bosnie toch wel beter mogen organiseren, Want in dat opzicht waren jij en de Ligt VEEL te langzaam om dat gat dicht te maken

Cor Huijerjans
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen die gevoetbald heeft ziet al jaren dat van Dijk niet de leider van de achterhoede is die we hopen.Hij moet gewoon niet steeds bij een aanval centraal achter verdedigen,en niet steeds verdwijnen.Hij is heel goed met het verdedigen met zijn hoofd.Dat is ook aanvallend verdedigen,terwijl hij bij een grond aanval vaak totaal niet weet hoe hij het moet aanpakken.Ook zie je zelfs tegen dat Bosnië dat hij heel erg twijfeld.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tis klaar met van dijk , als aanvoerder vindt ik het al vaak niet dat mannetje,
Aanvoerder band inleveren !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen