Verweij: 'Binnen Ajax zijn er ook mensen die heel blij zijn dat het mis is gegaan'

6 september 2024, 19:31
Foto: © De Telegraaf

Binnen Ajax is lang niet iedereen rouwig om het afketsen van de transfer van Kamaldeen Sulemana. Dat zegt clubwatcher Mike Verweij althans in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De aanvaller had op deadline day moeten overkomen van Southampton als vervanger van de aan Al-Ittihad verkochte Steven Bergwijn, maar de FIFA zette een streep door de deal omdat de benodigde documenten te laat werden ingediend.

Ajax bereikte in de late uurtjes van de laatste dag van de zomerse transferperiode een akkoord met zowel Southampton als Sulemana. De 22-jarige Ghanees zou op huurbasis de overstap naar Amsterdam gaan maken, waarbij Ajax een optie tot koop had bedongen. De benodigde documenten werden vervolgens rond middernacht koortsachtig geüpload in het Transfer Matching System van de FIFA, maar bevestiging van de wereldvoetbalbond bleef uit. Na twee dagen onzekerheid was daar dan toch het verlossende woord: de transfer werd te laat aangemeld, Ajax kan fluiten naar de komst van Sulemana.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mislintat-aankoop dacht niet aan vertrek bij Ajax: ‘Ik ben hier gelukkig’

"Toen ze besloten om Bergwijn nog te gaan verkopen, toen wisten ze dat het gigantisch kielekiele zou worden", reconstrueert Verweij de gebeurtenissen van maandag. "Dat risico hebben ze gezien en zijn ze aangegaan en het ging mis. En ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat het mis is gegaan", stelt de clubwatcher, die vervolgens uitlegt waarom: "Deze jongen heeft de laatste acht wedstrijden niet gevoetbald vanwege een blessure en heeft de laatste seizoenen niet heel veel gespeeld."

LEES OOK: 'Ajax heeft Jong Oranje-uitblinker veel te snel van de hand gedaan'

Sulemana heeft dit seizoen inderdaad nog geen officiële speelminuten gemaakt. In het seizoen 2023/24, toen Southampton nog uitkwam in de Championship, kwam de Ghanees in alle competities tot 1.006 speelminuten, verdeeld over 26 wedstrijden. Slechts elf keer had Sulemana een basisplaats, niet één keer maakte hij de 90 minuten vol.

'Geluk bij een ongeluk dat Sulemana niet naar Ajax komt'

Bovendien heerste er binnen Ajax ook nog eens verdeeldheid over het financiële aspect van de deal met Southampton, zo weet Verweij. "Ik hoorde een huursom - feitelijk het salaris dat overgenomen werd - van enkele miljoenen euro's. Daar was gewoon niet iedereen binnen Ajax het mee eens. Dus ik denk dat het misschien wel een geluk bij een ongeluk is dat hij niet komt", besluit Verweij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Duizenden boze tweets na transfer Steven Bergwijn naar Al-Ittihad

De bij Ajax vertrokken Steven Bergwijn krijgt geen warm welkom in Saudi-Arabië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Veel discussie dus ook over het functioneren van Kroes binnen Ajax zelf. Gelukkig voor Kroes zijn er nog wel altijd vele schapen (volgers) die hem adoreren in alles wat hij doet.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Net als bij die club uit R'dam-Zuid, lekkere onnozele reactie weer van je Rudolfje.

LCA
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

beter dat je gewoon niet op hem reageert joh....

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@LCA, je hebt gelijk. Laat ons met zijn allen niet meer op zijn reacties reageren, dan kan hij lekker in zijn vet/sop gaar koken.

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik ben er in elk geval niet rouwig om. Bij Ajax staan een aantal jeugdspelers die het in zich hebben om over te schakelen naar het eerste en bovendien waren we al bij de conclusie dat Sulemana eigenlijk niet zo veel potentie heeft. Misschien is Kroes er zelf rouwig om dat weet ik niet, maar achteraf kan hij er wellicht blij om raken. Voor de rest, lekker doorgaan met de opbouw van het mooie Ajax.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik was gevoelsmatig al geen fan van Sulemana, dus prima zo.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo vol gaan voor eigen jeugd, dan heb je misschien nog een "slecht" seizoen. Maar volgend seizoen staat er een team en je creëert met waarde op die spelers.

LCA
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hopelijk worden en blijven ze eens fit.. Wat ik daarnaast nog meer hoop is dat ze nu de enige echt overgebleven Linksvoor niet overbelast wordt of onder de druk bezwijkt. Vooral dat laatste, want Farioli zit er bovenop...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen