Vernietigend oordeel na duel van Ajax: 'Hij had hem écht bij zijn strot moeten pakken!'

23 september 2024, 19:02
Foto: © Imago

Sportjournalist Tijmen van Wissing heeft geen goed woord over voor de manier waarop scheidsrechter Marc Nagtegaal zich zaterdagavond heeft gepresenteerd bij Go Ahead Eagles tegen Ajax. De foute beslissing rondom het discutabele penaltymoment én Nagtegaal zijn 'pedante' houding zorgen voor irritaties bij de sportverslaggever van RTV Oost.

In het programma De Oosttribune wordt het veelbesproken penaltymoment in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax besproken. Nagtegaal legde de bal na een vermeende handsbal van Davy Klaassen niet op de stip, waarna ook videoscheidsrechter Stan Teuben niet ingreep: "Ik vond het van die Nagtegaal een misser van jewelste, maar die Stan Teuben (VAR), dat is ongelooflijk", begint Van Wissing in het sportprogramma van RTV Oost. "Het erge vind ik dan nog dat hij (Nagtegaal) met zijn gezicht er naar toe staat. Ik denk dat het gewoon onkunde is van die mensen. Die Teuben, die kan er toch helemaal niets van en die Nagtegaal ook niet. Die man moet je helemaal niet meer laten fluiten, dat kan toch niet!"

'Pedante' houding van de scheidsrechter

Artikel gaat verder onder video

Naast de beslissing van Nagtegaal in het veld, stoort ook de houding van de 31-jarige arbiter Van Wissing enorm: "Nagtegaal loopt naar Dennis van der Ree", doelt Van Wissing op de gele kaart die de assistent van Go Ahead Eagles kreeg. "Ik sta niet voor mijzelf in als zoveel onkunde naar je toe komt lopen, met dat gebaartje erbij. Het is schandalig. Ik word er zo beroerd van. Wat hij had moeten doen die Van der Ree, die had Nagtegaal écht bij het strotje moeten pakken en in het Ipad moeten drukken en zeggen: hier, daarom (penalty) moet je naar de kant! Dit is toch niet meer te bevatten", vindt Van Wissing. "Als supporter moet je jouw emoties in bedwang houden? Nou, mij zou het niet lukken!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Leen Blok
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Scheidsrechter Nagtegaal, krijg nu de schuld, penalty of geen penalty, ik zag verschillende spelers die gewoon een rode kaart moesten hebben, want Brobby werd aan alle kanten geschopt en trekken aan het shirt, en daar moeten ze veel beter op letten, gewoon een rode kaart kaart, die penalty ,je hoort niets anders, maar schoppen, dat hoort er zeker bij, gewoon armoe troef die uitlatingen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Goed geanalyseerd Leen, gelukkig zijn er nog mensen welke constructief reageren, chapeau!

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ze trokken Brobbey zowat zijn broek uit. Maar daar heeft niemand het over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen