Vermoedelijke opstelling Ajax: voert Farioli wijzigingen door na goede wedstrijd tegen Besiktas?

28 september 2024, 11:07
Foto: © Imago

Ajax neemt het zondagmiddag in Waalwijk op tegen hekkensluiter RKC. De Amsterdammers boekten donderdag een geweldig resultaat in de Europa League tegen Besiktas (4-0), dus is er voor trainer Francesco Farioli geen reden zijn opstelling te wijzigen, zo verwacht het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant zal Farioli tegen RKC dezelfde namen het veld in sturen als tegen Besiktas. Dat betekent dat de achterhoede voor Remko Pasveer weer zal bestaan uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato. Anton Gaaei, die donderdag ontbrak wegens een blessure, geldt nog als twijfelgeval voor de wedstrijd in Waalwijk. Mocht hij zich bij de selectie kunnen voegen, is de verwachting dat hij op de bank plaatsneemt.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Henk Spaan noemt opvallende naam als 'beste aankoop Ajax sinds Hakim Ziyech'

Op het middenveld houdt Farioli naast Jordan Henderson en Kenneth Taylor vermoedelijk vast aan Kian Fitz-Jim. De aanvallende middenvelder wist tegen Besiktas de score te openen en speelde verder een erg sterke wedstrijd. Dat betekent dat Davy Klaassen genoegen moet nemen met een plek op de bank. In de voorhoede is vermoedelijk weer plek voor Mika Godts, goed voor twee goals tegen Besiktas, terwijl ook Brian Brobbey en Bertrand Traoré waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen.

LEES OOK: Johan Derksen maakt Ajax in één opmerking met de grond gelijk

Vermoedelijke opstelling Ajax

Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk

Houwen; Lelieveld, Van Gelderen, Van den Buijs, Meijers; Weidmann, Niemeijer, Oukili; Cleonise, Zawada, Margaret.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Grote Markt
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Op papier zou Ajax in Waalwijk moeten winnen, maar in de provincie gaan ze extra hun best doen als een tegenstander uit de top bij hen komt spelen en dan komen bepaalde krachten los, zie recent Groningen-Feyenoord. Ajax moet RKC niet onderschatten, maar wel geconcentreerd blijven spelen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Leuk verhaal . Maar RKCis toch geen Groningen . RKC is gewoon op dit moment de allerslechtste ploeg in de eredivisie . Er zit totaal niks in . Daar komen geen krachten meer los . Ja misschien om fraser te ontslaan na de wedstrijd

Grote Markt
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

gtsb2.0 hou toch op met steeds nuance aan te brengen als het je club betreft. "RKC is toch geen Groningen", dit nieuwe Ajax in opbouw is toch ook niet het Feyenoord waarvan het grootste deel (minstens 8) van de sterkhouders van het afgelopen seizoen incl. Santi tegen Groningen speelden en dan ook knullig een 2-0 voorsprong @1, niet konden vergroten en @2 twee tegendoelpunten in 10 minuten moest incasseren. Kom aan gtsb, ik respecteer je liefde voor Feyenoord, maar je moet wel realistisch blijven. Een grote club moet in de provincie geen kapsones hebben, eerst zien. Misschien niet dit weekend, maar wij zullen het wel in de komende wedstrijden zien of ik goed gezien heb. Alleen van AZ en PSV kan je verwachten dat ze in de provincie gaan winnen, is ook niet altijd zeker, maar Feyenoord en Ajax en Twente zullen het niet makkelijk krijgen.

Sticks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@Grote Markt: yes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen