Vermoedelijke opstelling Ajax: 'creatieve' Farioli overweegt grote ingreep

18 september 2024, 07:49
Foto: © Imago

Ajax speelt woensdag de eerste officiële wedstrijd in twintig dagen. De Amsterdammers treden in de eigen Johan Cruijff ArenA om 20.00 uur aan tegen Fortuna Sittard. Het is nog de vraag of Ajax in een 4-3-3-systeem of in een 4-4-2-systeem zal spelen. De vermoedelijke opstelling(en) van Ajax vind je in dit artikel.

Wie vervangt Steven Bergwijn?

Naar verwachting voert trainer Francesco Farioli één wijziging door in zijn basisopstelling ten opzichte van het duel met Jagiellonia Bialystok op 29 augustus. De naar Al-Ittihad vertrokken Steven Bergwijn kan op de linksbuitenpositie in principe alleen maar vervangen worden door Mika Godts, want dat is de enige overgebleven linksbuiten in de selectie.

Brian Brobbey krijgt voorkeur boven Wout Weghorst

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey staat voorin bij Ajax, zo maakte Farioli al bekend. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Wout Weghorst en Chuba Akpom. Als Ajax met één spits gaat spelen, dan wordt dat Brobbey.

LEES OOK: Farioli moet Driessen tot tweemaal toe corrigeren: 'Dat is wat jij denkt, voor mij is het zó:...'

Nog geen basisplaats voor Davy Klaassen

De transfervrije aanwinst Davy Klaassen behoort tot de wedstrijdselectie, zo kondigde Farioli dinsdag al aan. Farioli is blij met de terugkeer van de middenvelder, maar de verwachting is dat Klaassen op de bank begint.

Vermoedelijke opstelling Ajax (4-3-3): Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts

Ajax in 4-4-2?

Farioli zei op de persconferentie van dinsdag dat Ajax 'creatief' moet zijn en ‘oplossingen moet bedenken’ bij het vervangen van Bergwijn. Hij sloot een 4-4-2-systeem, dus een systeem zonder echte linksbuiten, niet bij voorbaat uit. “Ik sluit niet uit dat we soms met twee spitsen gaan spelen, ook omdat we met Mika Godts slechts één linksbuiten hebben.”

Farioli zei verder dat Brobbey ‘in ieder geval zeker’ in de spits zal staan, waarmee hij de deur openliet voor een tweespitsensysteem. Mocht Ajax inderdaad in een 4-4-2-formatie verschijnen, dan lijken Branco van den Boomen en Chuba Akpom zich te mogen verheugen op een basisplek, ten koste van Bertrand Traoré en Mika Godts.

Vermoedelijke opstelling Ajax (4-4-2): Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-Jim, Henderson, Van den Boomen, Taylor; Akpom, Brobbey.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax pakt uit met groot nieuws: Van Gaal keert op 17 november terug op de bank

Ajax blaast dit seizoen 125 kaarsjes uit en dat wil de club niet geruisloos voorbij laten gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Voorlopig zal hij in de competitie kiezen voor 3 spitsen. In de EL misschien voor 2 spitsen en Taylor in een aanvallendere rol. Ook denk ik dat Wijndal bij een voorsprong regelmatig zal invallen

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Farioli doet het op het oog een beetje onorthodox, maar hij handelt gewoon naar de mogelijkheden die hij heeft. En vooralsnog doet hij dat prima. Spelers zijn fitter, het spel is erop vooruit gegaan. Er zit weer leven in de brouwerij. Toen er sprake was dat hij de nieuwe coach zou worden meteen verguisd en uitgelachen, maar voorlopig weet hij mensen de mond te snoeren. En sja, kritiek is er toch altijd, maar hij gaat daar goed mee om.

Laurens1
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Met alle respect Fortuna is niet de tegenstander waarna je gelijk kunt zien waar je staat. Voor dit sterk verzwakte Ajax is iedere tegenstander overigens niet te onderschatten. Doe gewoon je plicht en maak er zeker thuis, een vermakelijke avond van!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen