Veerman verklapt interesse van drie clubs: ‘Maar PSV is hoog in de boom gaan zitten’

10 september 2024, 17:26
Foto: © Imago

Joey Veerman stond afgelopen zomer wel degelijk in de belangstelling van enkele clubs. Vorige maand verscheen de PSV-middenvelder teleurgesteld voor de camera’s van ESPN en zei hij dat hij geen transfer zou maken. Toch speelde er dus wel het een en ander omtrent Veerman.

De middenvelder heeft niet het idee dat de wedstrijd tegen Oostenrijk, waarbij Veerman voor rust gewisseld werd door bondscoach Koeman, van invloed is geweest op de belangstelling. Wel erkent hij dat er andere factoren meespelen. “Het is hun goed recht, maar PSV is hoog in de boom gaan zitten”, begint hij zijn relaas tegenover Hans Kraay junior. “Dat heeft niet meegewerkt voor mij persoonlijk. Als je ziet: Jerdy (Schouten, red.) heeft een goed EK gespeeld en die speelt ook nog steeds bij PSV. Ik denk dus niet dat die ene wedstrijd er mee te maken had.” 

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Koeman teleurgesteld over uitblijven PSV-transfer: ‘Hij moet die broodnodige stap maken’

Kraay junior weet te melden dat Olympique Marseille belangstelling had in de PSV-middenvelder, waarna Veerman meer interesse verklapt. “Er zijn nog twee clubs gekomen, maar allereerst ging PSV er sowieso niet mee akkoord. En ten tweede: hier speel je wel Champions League en je doet mee om het kampioenschap. Dat lever je niet zomaar in. Of Marseille een mooie tussenstap was geweest richting de Premier League? Oh, nee, want er was ook een club uit de Premier League met interesse, net als nog een andere club."

LEES OOK: Marciano Vink smult: ‘Iedereen houdt van hem, wat moeten we in Nederland zonder hem’

Een bod van Olympique Marseille van naar verluidt 25 miljoen euro werd van tafel geveegd door PSV, zo weet Kraay junior. “Uiteindelijk is het helemaal niet zo ver gekomen. Ik heb alleen gehoord dat ze interesse hadden en een bepaald bedrag wilden betalen, maar daar is het bij gebleven. Het is er niet toe gekomen dat ik er over na moest gaan denken”, blikt hij terug.

Premier League geen droom voor Veerman

De overstap naar de Premier League lonkte dus voor Veerman, maar het is niet de droomcompetitie van de 25-jarige PSV-middenvelder. “Premier League is niet per se een droom voor mij. Ik zou heel graag in Spanje of Italië willen spelen juist. Dat spreekt me altijd aan. Het leven daar vind ik ook belangrijk. Het is mooi om daar te voetballen hoor ik van allerlei jongens bij het Nederlands elftal”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten PSV in Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten PSV pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als ik dit zo lees dan staat het in schril contrast met zijn interview op tv waarbij hij aangaf dat er geen belangstelling was. Ook de twee andere argumneten van spelen voor het kampioenschap en CL geloof ik niets van. Dat roept hij nu. Natuurlijk wilde hij wel weg. Dat clubs niet gekomen zijn ligt aan hun domheid en aan zijn waardeloze zaakwaarnemer

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kan het niet aan zijn kwaliteiten liggen, het is maar de ED en een paar wedstrijdtjes in de CL...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen