Veel vraagtekens rondom Studio Voetbal: 'Een waar kijkcijferDRAMA'

23 september 2024, 13:39
Foto: © Studio Voetbal

Kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp is compleet verbaasd over de huidige toestand van Studio Voetbal. Zij stelt dat het voetbalpraatprogramma van de NOS de laatste tijd op weinig kijkers kan rekenen.

Studio Voetbal wordt elke zondagavond uitgezonden via de NOS en moet een soort tegenhanger vormen van Vandaag Inside. De beide programma's verschillen flink qua format: Vandaag Inside wordt op weekdagen uitgezonden, kent een compleet andere sfeer en is een programma met meer onderwerpen dan alleen voetbal.

Artikel gaat verder onder video

Nijkamp reageert verbaasd op de slechte resultaten van Studio Voetbal de laatste tijd. "Studio Voetbal is een waar kijkcijferDRAMA tot nu toe dit nieuwe voetbalseizoen", schrijft ze in een Instagram-story. "Wat is er aan de hand daar? Nog maar 354.000 kijkers en daarmee minder dan Nieuwsuur (387.000), WNL op Zondag (355.000) en Shownieuws (428.000)."

LEES OOK: Ibrahim Afellay noemt Ajax-speler ‘armoede’, Theo Janssen pleit per direct voor nieuwe basisklant

De kijkcijferexpert probeert ook gelijk een verklaring te vinden voor de mindere statistieken. "Presenteert Sjoerd van Ramshorst het niet meer? Is het format veranderd? Of zijn Nederlanders een beetje voetbalmoe?" Van Ramshorst presteerde deze zomer ook Studio Fußball, een praatprogramma over het EK voetbal, waarbij het Nederlands elftal tot de halve finale reikte. De presentator was even op vakantie, maar zondagavond was Van Ramshorst weer van de partij

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vaste kijkers keren zich tegen Vandaag Inside: 'Dit gaat een grens over'

Sommige vaste kijkers van Vandaag Inside zijn niet te spreken over een recente uitzending.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Mathew509
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De NOS heeft zichzelf in de voeten geschoten doordat er om 19.00 uur per wedstrijd al "een analyse" volgt van Leonne Stentler. Als er vervolgens 2 uur later bij Studio Voetbal diezelfde beelden worden uitgezonden door de redactie alleen dan met de stem van Pierre van Hooijdonk, dan snap ik dat mensen niet dubbelop gaan kijken. Niemand zit tijdens de samenvattingen om 19.00 uur te wachten op die "tussenstukjes analyses" van Leonne Stentler, dus NOS zorg alstublieft dat om 19.00 uur gewoon enkel de samenvattingen van wedstrijden worden uitgezonden en bespreek in Studio Voetbal pas de echte analyses. Kijkcijferprobleem voor 2 programma's in één keer opgelost! (En dan kun je Leonne Stentler gewoon als gast uitnodigen. Behaal je bij Studio Voetbal ook weer het vrouwenquotum.)

Paulito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die Leonne zou ik helemaal van het mannenvoetbal afhalen. Voor de rest deel k uw mening.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen