Haaland wekt verbazing met onsportieve acties bij City - Arsenal, Timber vestigt negatief record

23 september 2024, 11:03   Bijgewerkt: 23 september 2024, 12:47

Erling Haaland heeft zichzelf niet echt populair gemaakt zondagavond. Na een late gelijkmaker van Manchester City in de topper tegen Arsenal (2-2), gooide de Noorse spits de bal op het hoofd van tegenstander Gabriel Magalhães.

Zondag stond de topper tussen Manchester City en Arsenal op het programma, in het Etihad Stadium. De thuisploeg waren in grote delen van de eerste helft beter, maar gingen toch met een 1-2 achterstand de rust in. Een doelpunt van Haaland werd tenietgedaan door een prachtdoelpunt van Riccardo Calafiori, waarna Gabriel vlak voor rust de 1-2 op zijn naam schreef. Na die goal, en nog voor het rustsignaal, kreeg Leandro Trossard echter zijn tweede gele kaart, waardoor Arsenal met tien man verder moest.

Vrijwel de gehele tweede helft speelde zich daarna af op de helft van Arsenal, al kon City niet echt veel grote kansen creëren. Er ontstond tevens wat animositeit tussen de beide elftallen, die elkaar de laatste jaren tot grote hoogten hebben gepusht. Haaland kreeg het meermaals aan de stok met onder andere Gabriel. Toen John Stones in de 98e minuut voor de gelijkmaker zorgde, liet de Noorse spits zich van zijn meest onsportieve kant zien. Hij gooide de bal tegen het hoofd van Gabriel aan, waar na afloop wel wat om te doen was. "De mentale leeftijd van een zesjarige", schreef een twitteraar, terwijl iemand anders pleitte voor een kaart. "Niet grappig, voor alle andere teams zou dit rood opleveren, maar niet voor City."

Jurriën Timber

Jurriën Timber en Kai Havertz hebben er na dit duel een record bij, al is dat een negatieve. Beide spelers leverden geen enkele succesvolle pass aan een teamgenoot. De voormalig Ajacied probeerde tevergeefs zes passes, terwijl er bij de Duitser vijf passes niet aankwamen. Sinds de statistieken worden bijgehouden in het seizoen 2003/2004 heeft een veldspeler nog nooit een passpercentage van 0% gehad, indien hij 89 of meer minuten speelde.

Moet de FA nog ingrijpen na het gedrag van Erling Haaland?