Van Hooijdonk trekt harde conclusie: ‘Feyenoord heeft niks te zoeken in de Champions League’

19 september 2024, 20:58   Bijgewerkt: 19 september 2024, 21:20
Foto: © Ziggo Sport

Pierre van Hooijdonk vindt dat Feyenoord niets te zoeken heeft in de Champions League. De Rotterdammers gingen in de eigen Kuip met liefst 0-4 onderuit tegen de Duitse kampioen Bayer Leverkusen, een stand die bij rust al bereikt was. In de tweede helft wist Feyenoord de schade wel te beperken.

In de rust concludeerde Van Hooijdonk al dat het de jongens tegen de mannen was. Na afloop vond de analist echter niet dat Feyenoord in de tweede helft ‘iets van hoop’ heeft kunnen geven. “We hopen dat er succes komt in de Champions League, maar de realiteit is gewoon dat dit Feyenoord op dit moment helemaal niets te zoeken heeft in de Champions League”, is de oud-voetballer duidelijk.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Martijn Krabbendam slaat plank volledig mis: kijkers lachen massaal om uitspraak over Bayer Leverkusen

Als het aan Van Hooijdonk ligt dan gaat Feyenoord de focus verleggen naar de Nederlandse competitie. “Zorgen dat je op de tweede plaats eindigt en dan heb je 35 miljoen euro in de knip. Dan kan je verder bouwen. Je moet jezelf hier niet te druk meer over maken”, vervolgt de analist.

Presentator Wytse van der Goot benadrukt dat dit nog maar de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen is. “Dat weet ik”, reageert Van Hooijdonk. “In dit Feyenoord heb ik op dit niveau gewoon veel te weinig vertrouwen”, stelt hij.

LEES OOK: Unieke beelden bij Feyenoord: 'Dit zie je zelden in De Kuip, eigenlijk nooit'

Van der Goot vraagt vervolgens of dit Feyenoord ook geen resultaat kan behalen tegen Red Bull Salzburg of Sparta Praag. “Er zullen best wedstrijden zijn waarin er punten gepakt worden. Daar twijfel ik niet aan. Maar we hebben het toch over doorgaan in de Champions League?”, vervolgt Van Hooijdonk. Van der Goot benadrukt dat er volgens berekeningen van de computer tien punten nodig om door te gaan in de Champions League. “Ik denk dat dat niet gaat gebeuren”, is de analist eerlijk.

Nieuwe Feyenoord-spelers ‘ver verwijderd’ van niveau voorgangers

De Rotterdammers hebben ook geen indruk weten te maken op Van Hooijdonk in de Eredivisie. “Het heeft ook te maken met de vijf wedstrijden die Feyenoord in de Nederlandse competitie heeft gespeeld. Daarin heeft het niet kunnen overtuigen. Je ziet gewoon een heleboel spelers die ver verwijderd zijn van de spelers die op die positie hebben gespeeld. Het kan allemaal nog groeien, maar op dit moment is het te weinig”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zijn klaar met voormalig publiekslieveling

"Hij heeft het niveau niet meer", concluderen fans van Feyenoord na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Met de nadruk op 'dit moment' heeft v. H. zichtbaar gelijk; er is veel werk aan de winkel voor Priske in de allereerste plaats, de trainer én de selectie zal hard moeten werken en meer het maximale uit zichzelf dienen te halen, dan zijn in de CL groep nog wel eervolle resultaten mogelijk.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Er is geen enkele Nederlandse ploeg die thuis hoort in de CL. Maar we schrijven een paar miljoenen erbij, spelen een paar mooie wedstrijden en hopen dat er een speler in belangstelling komt te staan. Dan hop naar de EL. Dat geldt voor elke Nederlandse ploed van Hooijdonk

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En zo is het maar net!

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat was in 2017 ook zo, Pi Air. Buiten de top 5 competities, heeft geen enkel Europese club die iets te zoeken in de CL.

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@kib* Ten eerste, ja het is jammer dat we verloren hebben, maar het is eenmaal zo. En ten tweede, oke ik word nu een beetje moe van met dat kinderachtige gedoe met jou en @21Rudolf21, als jullie niet met elkaar kunnen discussiëren wat heeft het verder voor nut dan? En doe niet net alsof dat de andere kant nog nooit arrogante praatjes of vuilspuiterij hadden. Het zijn trollen, er op ingaan heeft gewoon geen zin. Gewoon negeren, zoals ik die andere kant ook negeer.

FriesR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik ben niet vaak met hem eens maar dit keer wel. Wat een afstraffing haha en als ze hadden door gegaan was het waarschijnlijk wel 0-7 geworden. En dan speel je tegen kampioen van Duitsland en krijg je niet eens stadion vol wat een flop.

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hooidonk kraamt ongelooflijk veel onzin uit vanavond. 1 wedstrijd verloren tegen een van de beste uit de poule en deze dwaas geeft het nu al op Er is meer Hij zegt probeer tweede de worden en dan kan je gaan bouwen. Dat is wat nu toch gebeurt, met zoveel nieuwe spelers of gaat hij dan weer na 1 wedstrijd de handdoek gooien Iets anders, ik lees wel een iets over Ajax DNA (sorry dat ik Ajax erbij haal) . Is er ook ies als Feyenoord DNA? Hoeveel spelers van Feyenoord stonden vanavond op het veld die opgeleid zijn door feyenoord. Dit hoeft niet perse van heel jongs af aan te zijn. Ik schrijf dit omdat ik zoveel onbekende namen hoorde Kloese koopt maar raak, veel mislukken ook nog De man van € 30 mln maakte weer niks en wordt bewust overgeslagen. Goed van priske om daarom Paxiao eruit te halen al speelde hij niet slecht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen