Van Hanegem komt met héél ander geluid over Bergwijn: 'Word er een beetje moe van dat...'

6 september 2024, 17:41
Foto: © Imago/realtimes

Willem van Hanegem komt met een heel ander geluid over de veelbesproken transfer van Steven Bergwijn, die Ajax deze week verruilde voor Al-Ittihad in Saudi-Arabië. Waar onder meer bondscoach Ronald Koeman een keihard oordeel velde over de stap die de 26-jarige aanvaller maakt, vindt De Kromme juist dat de keuze toch echt aan de speler zélf is.

In de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad komen vanzelfsprekend ook de transfer van Bergwijn - én de felle reacties die daarop volgden - ter sprake. Koeman was dinsdag op de persconferentie van het Nederlands elftal bijvoorbeeld meer dan duidelijk: "In het geval van Bergwijn, op 26-jarige leeftijd, is duidelijk dat sportieve ambitie niet de boventoon voert. Of het boek voor hem dicht is? Ja, in principe wel", liet de keuzeheer onder meer optekenen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Bergwijn: 'Ik kon niets meer goed doen bij Ajax, het is beter dat ik ga'

Host Wessel de Jong poneert in bovengenoemde podcast de stelling dat Bergwijn door Koeman veel te hard is aangepakt. "Zei hij dat het boek dicht was?", reageert Van Hanegem. "Hij kan nu net zoveel boeken kopen als hij wil", vervolgt het Feyenoord-icoon, met een kwinkslag refererend aan het monstersalaris dat Bergwijn naar verluidt opstrijkt in Saudi-Arabië.

LEES OOK: Ronald Koeman reageert op felle uithaal van Steven Bergwijn

"Ik word wel altijd een beetje moe dat iedereen gaat beslissen als iemand ergens geld kan verdienen... Ik ben niet van het geld, maar daarom kan ik niet zeggen 'Jij verdient zoveel, je moet daar niet naartoe gaan'. Nee natuurlijk, wegwezen!", vervolgt Van Hanegem. "Ik heb toch ook niet gezegd dat Georginio Wijnaldum daar niet naartoe moest gaan, ofzo? Bij ESPN, daar willen ze gaan beslissen wat spelers gaan doen. Iedereen moet het zélf maar uitzoeken", besluit Van Hanegem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo zien we maar dat de probleem ergens anders vandaan komt en niet vooraf bij Ajax, mogelijk dat op de achtergrond Ronald Koeman misschien andere gedachten had. !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen