Van Hanegem dolenthousiast over Feyenoord-nieuweling: 'Een goede aankoop, serieus'

6 september 2024, 16:19
Foto: © Imago/Realtimes

Willem van Hanegem heeft zich verdiept in Feyenoord-aankoop In-beom Hwang en is laaiend enthousiast. De Kromme zag de middenvelder, die overkwam van Rode Ster Belgrado, donderdag aan het werk namens Zuid-Korea tegen Palestina (0-0) en concludeert dat directeur Dennis te Kloese een uitstekende aanwinst binnen heeft weten te halen.

Feyenoord bewaarde de 'grootste' aankoop van de voorbije transferperiode tot Deadline Day. Maandag, op de kop af vijf dagen nadat de eerste geruchten over Hwang vanuit Servië doorsijpelden, werd duidelijk dat de Rotterdammers liefst 8,5 miljoen euro neertellen om de middenvelder over te nemen van Rode Ster. Hwang heeft in De Kuip zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Te Kloese baalt: 'We hebben er zóveel tijd, geld en energie in gestoken'

Van Hanegem had direct een goed gevoel bij Hwang, zegt hij in de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad. "Dat moet een heel goede speler zijn", dacht het clubicoon van Feyenoord direct. Zijn vermoedens werden bevestigd toen hij Hwang aan het werk zag met zijn nationale ploeg: "Je bent nieuwsgierig en dan zie je gewoon dat het een heel goede speler is. Een goede aankoop van Feyenoord, serieus", klinkt het lovend.

LEES OOK: Vraagtekens bij afgeketste transfer Bijlow: 'Ik mag het niet zeggen, maar dat was wel héél toevallig'

Deze zomer nam Feyenoord afscheid van Mats Wieffer, die voor een clubrecord van 30 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion verkaste. Ook Yankuba Minteh, die vorig seizoen door Feyenoord werd gehuurd van Newcastle United, komt nu uit voor The Seagulls, terwijl Lutsharel Geertruida voor 25 miljoen werd verkocht aan RB Leipzig. Van Hanegem vindt het vertrek van de drie basisspelers een ware aderlating voor Feyenoord en is daarom extra verheugd door de komst van Hwang. "Een intelligente speler, sterk, technisch, dat is fijn", omschrijft hij de nieuwe middenvelder. "Want hoewel er maar drie spelers weg zijn, voelt het alsof er acht weg zijn", besluit Van Hanegem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten Feyenoord in de Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten Feyenoord pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Amsterdamse arrogantie is Willem ook niet vreemd merk ik nu

Flamingo
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Wat is er precies arrogant aan z’n reactie ?

Zadkine
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Is dat geen pleonasme?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Prima reactie flamingo .

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Misschien een vergezocht idee , je weet maar nooit. Maar misschien krijgt hwang ueda wel aan de praat. Japan en zuid Korea spelen redelijk hetzelfde systeem dus als hij erbij staat op het veld is het misschien iets vertrouwder voor ueda en wie weet komt dat zijn spel ten goede (in bv de aanvoer). Maar misschien is het ook wel hoopvol denken tegen beter weten in.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik denk zelf ook dat Hwang een hele goede is. Te Kloese heeft goed naar de scouting geluisterd en hem voor een spotprijs binnen weten te hengelen. Er waren geluiden dat te Kloese zijn eigen weg insloeg maar Hwang stond gewoon boven aan de lijst bij de scouting.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen