Van Hanegem geeft Davy Klaassen gelijk: 'Dat klinkt gek, want Ajax was tenenkrommend'

22 september 2024, 21:58   Bijgewerkt: 22 september 2024, 22:06
Foto: © Imago/ESPN/Realtimes

Willem van Hanegem is het eens met de uitspraken die Davy Klaassen zaterdagavond deed over Ajax, dat even eerder met 1-1 gelijkgespeeld had bij Go Ahead Eagles. De teruggekeerde middenvelder, die persoonlijk verantwoordelijk was voor de gelijkmaker in Deventer, wilde niets weten van een 'tussenjaar' in Amsterdam en stelde dat Ajax meer in de mars heeft dan de derde plaats die het door een aantal analisten wordt toegedicht.

Klaassen reageerde voor de camera's van ESPN op een opmerking van verslaggever Cristian Willaert: "Tussenjaar? Dat vind ik echt… Dat kan niet", weersprak de 31-jarige middenvelder de journalist. "Dat kan bij geen enkele club, maar zeker niet bij Ajax. Ik denk dat er heel veel rek in zit. Ik denk dat je ziet dat er een stijgende lijn is. Die (analisten, red.) mogen dat zeggen. Ik geloof alleen dat wij meer kunnen dan dat. Het is aan ons om dat elke drie dagen te laten zien dat we dat ook echt kunnen", aldus Klaassen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem dat Klaassen een speler is die Ajax 'wel kan gebruiken'. "Op tijd in het zestienmetergebied en koppen of schieten, dat is zijn specialiteit", weet De Kromme. Bovendien kan het Feyenoord-icoon zich vinden in bovenstaande uitspraken van Klaassen: "Er zit meer in, denkt Klaassen. En ik denk dat ook. Dat klinkt gek, want hoe Ajax in Deventer tegen Go Ahead Eagles voor de dag kwam, was tenenkrommend. Maar je denkt toch dat uit veel spelers echt wel wat te halen valt, ook door die kleine druktemaker uit Italië (trainer Francesco Farioli, red.). Daarnaast spat het er bij de concurrentie in de eredivisie ook niet vanaf", aldus Van Hanegem.

LEES OOK: Been nog niet overtuigd: 'Of zij überhaupt ooit het niveau van Feyenoord gaan halen is een groot vraagteken'

Van Hanegem niet onder de indruk van Feyenoord: 'Zie niets dat lijkt op vorige seizoenen'

Desondanks denkt Van Hanegem dat PSV, dat zondag de zesde zege uit evenzoveel Eredivisiduels uit het vuur sleepte bij Fortuna Sittard, de landstitel van vorig seizoen zal gaan prolongeren. Van 'zijn' Feyenoord, dat in De Kuip met 2-0 te sterk was voor NAC Breda, was de 80-jarige oud-international minder onder de indruk. "Ook tegen NAC zag je nauwelijks een fatsoenlijke aanval. Ja, Hwang en Timber zijn goed, maar ik zie verder niets dat lijkt op de vorige seizoenen. Wie denkt dat 2-0 winnen de ommekeer is, vergist zich", luidt het oordeel van Van Hanegem.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De verschillen in de competitie zijn kleiner geworden; niet door het hogere niveau van de kleinere clubs, maar wel door het lagere niveau van de grotere clubs (Psv, Feyenoord en Ajax) Dit is wel te begrijpen

  1. De grote clubs leiden spelers op die ze vervolgens af danken. Deze spelers komen bij de kleiner clubs terecht waardoor hun niveau iets toeneemt
  2. De grotere clubs kopen buitenlandse spelers en raken hun toppers gauw kwijt aan het buitenland.

Los van het bovenstaande zie je dit jaar, althans tot nu toe, dat clubs die hun trainer hebben behouden en de selectie nagenoeg in tact is gebleven goed presteren. Az Twente Utrecht Continuïteit Ajax. Bij een ander artikel las ik dat de TD de schuld krijgt. Ben ik het niet mee eens. Hij is nieuw in het vak en heeft geen geld. Mevrouw Lenderink MOEST wel 'vrijwillig' opstappen. Ik weet niet hoe ze gepresteerd heeft bij haar vorige werkgever, de Bijenkorf, maar haar positie was onhoudbaar geworden. Zeker na de laatste AVA, waarin Gerben Evers? van de VEB pittige vragen stelde Bij de RvC, de trainer (spelers hadden een conditie van niets en werden door Stein publiekelijk voor schut gezet, en natuurlijk MIsinlat (maar deze kreeg alle vrijheid. ) Dus de huidige groep treft wat mij betreft geen enkele blaam

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Alex Kroes heeft vorig seizoen ook toch naar Ajax gekeken ? Kan je wel zeggen er is geen geld, waarom maakt hij geen geld dan? Er staat nu dit jaar een gelijkwaardig team als vorig seizoen er is dus totaal niet door geselecteerd wat een fout is van Alex Kroes. Farioli heeft zichzelf overschat om te denken dat hij de nieuwe ontdekker is van Fitz Kim en Pasveer.

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zinnige reactie Copa.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen