Lachende Van der Vaart weet wat Koeman écht vindt van nieuwe club Memphis Depay

8 september 2024, 08:22
Foto: © NOS/realtimes

Rafael van der Vaart weet precies wat Ronald Koeman écht vindt van de aanstaande transfer van Memphis Depay naar het Braziliaanse Corinthians. De bondscoach keek na afloop van de 5-2 zege op Bosnië en Herzegovina wel uit om zich - na de ophef om zijn keiharde oordeel over Steven Bergwijn - nog een keer negatief uit te spreken over het vertrek uit Europa van één van zijn spelers.

Voor de camera's van de NOS hield Koeman zich in gesprek met Jeroen Stekelenburg bewust op de vlakte over de nieuwe club van Memphis, die vanwege zijn clubloze status niet werd opgeroepen voor de huidige interlandperiode maar wel plaatsnam op de tribunes in het Philips Stadion. "Ik zal mijn vingers nu even niet weer branden, want anders krijg ik het hele land weer over mij heen", sprak Koeman onder meer. "Ja, ik denk een sterke competitie. Maar het is wel ver weg en ik heb nog niet heel veel inzicht in die competitie", sloot de bondscoach het interview af.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Verbazing om zondebok die Van Hooijdonk aanwijst bij Oranje: ‘Edson Álvarez was dit nooit gebeurd’

Analist Van der Vaart reageert lachend op het vraaggesprek en vindt dat Koeman zich best had mogen uitspreken. "We willen allemaal een bondscoach die wat zegt. Niemand zegt wat, je wordt doodziek van die interviews", begint de oud-international. "Nu hébben we een bondscoach die wat zegt en gaan we zeuren dat hij Bergwijn eerst had moeten bellen. Ik vind het juist te prijzen, of hij het nu wel of niet had moeten zeggen. Hij moet gewoon lekker zichzelf blijven. Zo'n antwoord over Brazilië, dat is natuurlijk ook helemaal niks. Ronald, zeg gewoon wat je denkt", richt Van der Vaart zich tot zijn vroegere trainer bij Ajax.

LEES OOK: Eén Oranje-international staat lang na Nederland - Bosnië als enige nog op het veld

Presentator Gert van 't Hof vraagt vervolgens of Van der Vaart weet wat Koeman zou hebben gezegd als hij eerlijk antwoord had gegeven op de vragen van Stekelenburg. "Hij is er niet blij mee", lacht de analist. De presentator concludeert vervolgens dat het voor Memphis sowieso lastiger zal worden om de positie van eerste spits vast te houden, ook omdat Joshua Zirkzee een prima basisdebuut in de punt van de aanval beleefde tegen de Bosniërs. Pierre van Hooijdonk is het daarmee eens en stipt een ander aspect aan: "Koeman geeft terecht aan dat het bij Memphis met name om zijn fitheid draait. Lange tijd is dat onder de norm geweest, dan heb je niet de Memphis is in je team die je wilt hebben."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het hele land over zich heen krijgen , dat doen we zo wie zo!!! Hij is gewoon geen trainer met kwaliteit, en dat zag je bijvoorbeeld, tja verdedigend , toch het probleem bij NL. Doe er dan wat aan ???

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Met vd vaart eens

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Brazilië is wel gaaf, niveau niet echt hoog. Maar als je eens iets bijzonders mee wilt maken dan is het wel een wedstrijd in Brazilië👍🏻

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Brazilie is zeker gaaf . En vol met talenten ,dus qua niveau niet zo heel erg slecht .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen