Van der Vaart: ‘Ongelooflijk, dat is geen geluk meer. Die man heeft een magneet in zijn schoenen’

1 september 2024, 23:53
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart is lyrisch over PSV’er Guus Til. De middenvelder van de Eindhovenaren was tegen Go Ahead Eagles weer eens trefzeker, iets dat volgens de voormalig Oranje-international geen toeval meer is.

“Die Til is wel ongelooflijk”, begint hij zijn relaas bij Studio Voetbal. “Het is geen geluk meer, die man heeft een magneet in zijn schoenen. De bal komt altijd naar hem toe als hij in de zestien staat. Ik weet zijn statistieken niet, maar volgens mij moet dat bizar zijn qua minuten en goals. Hij is er altijd bij.” Til speelde dit seizoen verdeeld over vijf wedstrijden 268 minuten en was daarin goed voor drie doelpunten en drie assists.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Er wordt lacherig over hem gedaan, maar PSV mag blij zijn dat hij erbij zit'

Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk valt iets op aan spelers zoals Til. “Het grappige is met hem, en zo zijn er wel meer spelers, die zijn in het begin van het seizoen eigenlijk altijd het best. Daarna wordt het altijd iets minders”, aldus de analist. Presentator Jeroen Stekelenburg heeft wel het gevoel dat Til altijd weer terugkomt in het elftal, iets van van Hooijdonk beaamt. “Zeker. Op een gegeven moment gaat hij eruit en dan is hij toch weer nodig.”

Til vergeleken met Halilovic

Vervolgens trekt Van Hooijdonk de vergelijking met Alen Halilovic van Fortuna Sittard. “Dat is altijd goed, tot het blad gaat vallen”, vertelt de analist. “Dan wordt het wat kouder en dan zie je dat het minder wordt. Maar nu draait hij eigenlijk als een tierelier, buiten afgelopen weekend dan.”

LEES OOK: Guus Til diep onder de indruk van Noa Lang: 'Ik zweer het, hij is echt niet normaal!'

“Vergelijk je nou Halilovic en Til, die tegenpolen zijn in het voetbal, qua ontwikkeling in het seizoen?”, vraagt Stekelenburg vervolgens aan Van Hooijdonk. “Ik wil gewoon aangeven dat je een aantal spelers hebt die bij het start van het seizoen vaker gewoon goed zijn en beter zijn dan dat ze de tweede helft van het seizoen zijn”, luidt zijn antwoord.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noa Lang reageert via Instagram op transfer Geertruida naar RB Leipzig

PSV-aanvaller Noa Lang reageert op de transfer van Lutsharel Geertruida, die van Feyenoord naar RB Leipzig is gegaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja die Til, is een stille kracht die PSV onverwachts op winst kan brengen, eigenlijk net als Timber en Paixao bij Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen