Ajax-supporters zingen Van Bronckhorst weinig respectvol toe in Johan Cruijff ArenA

27 september 2024, 11:58   Bijgewerkt: 27 september 2024, 12:36
Foto: © Ziggo Sport

Giovanni van Bronckhorst kende tegen Ajax een avond om snel te vergeten. De Nederlandse oefenmeester, die in Turkije nog ongeslagen is met Besiktas, ging in de Johan Cruijff ArenA met liefst 4-0 onderuit. Al na 55 minuten keken de Turken tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Van Bronckhorst het moest ontgelden in het stadion.

De eerste kans was nog voor de ploeg van Van Bronckhorst, maar daarna was het Ajax dat de toon aangaf. Uiteindelijk beloonde Ajax zich na iets meer dan een half uur spelen met de 1-0 dankzij een intikker van Kian Fitz Jim. Na rust schoot de ploeg van trainer Francesco Farioli uit de startblokken en gooide het de wedstrijd binnen tien minuten in het slot. Mika Godts schoot na 51 minuten de 2-0 tegen de touwen, waarna Kenneth Taylor en in de 55ste minuut 3-0 van maakte.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Complete verbazing bij Turkse media na Ajax - Besiktas: 'Hij was invaller in Turkije!'

De Ajax-fans waren door het dolle heen en Van Bronckhorst werd vervolgens op een spreekkoor getrakteerd in de Johan Cruijff ArenA. “Gio neem je rotzooi mee, kakkerlak”, klonk het vanaf de tribunes. De supporters van de Amsterdammers refereerden hiermee natuurlijk naar het verleden van Van Bronckhorst bij Feyenoord.

LEES OOK: Driessen voorspelt na Ajax - Besiktas ‘serieuze problemen’ voor de Amsterdammers

Als speler kwam de voormalig verdediger annex middenvelder tot 249 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarnaast was hij vier seizoenen werkzaam als trainer bij Feyenoord. Als eindverantwoordelijke bij Feyenoord wist Van Bronckhorst beslag te leggen op vijf prijzen: tweemaal de KNVB Beker (2015-2016 en 2017-2018), tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2017-2018 en 2018-2019) en hij werd kampioen met de Rotterdammers in het seizoen 2016-2017.

Laatste bezoeken van Van Bronckhorst aan Ajax weinig succesvol

De laatste drie keer dat Van Bronckhorst met zijn ploeg op bezoek kwam in de Johan Cruijff ArenA leverde voor de oefenmeester geen succes op. Zo ging hij met Feyenoord met 3-0 onderuit in de ArenA (28 oktober 2018), terwijl zijn bezoek met Rangers op 7 september 2022 aan Ajax een 4-0 nederlaag opleverde. Donderdagavond kwam daar met Besiktas een nieuwe verliespartij bij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Acht, dit valt wel mee. Er worden (helaas) wel ergere dingen gezongen in stadions.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dit is een slechte kant van de Ajaxsupporters. Is niet nodig om Gio (oud-Oranjespeler !) met dat 'kakkerlak' uit te schelden. Gio kwam als coach naar de wedstrijd. Walgelijk !!!. Je wint als Ajax de wedstrijd al, ga lekker "bij ons in de Jordaan" zingen gasten. Ooit zongen ze tegen Ajax "Louis heeft een k.nk.erwijf", op dat moment was Louis' vrouw ongeneeslijk ziek, vond ik ook nog lager dan niveauloos en ik was niet de enige.

boyke27db
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als jij dat normaal vind Klantenservice dan ben je toch niet goed bij je hoofd. Dt is nu waar we het zo vaak over hebben. Haat zaaien naar elkaar omdat hij bij Feyenoord heeft gezeten. Bij geen enkele sport hoor je wanklanken alleen bij het voetballen en dat moet eens goed hard stevig aangepakt worden. Waarom is dat nodig, Je wint en gaat dan de tegenpartij of speler of trainer nog na zitten schelden. Heel laag volk en ik spreek er niet alleen AJAX op aan hoor, alles clubsupporters doen dat en wordt tijd dat men eens vredig met elkaar omgaat, dat maakt het voetballen aantrekkelijker en komt het in een beter daglicht te staan. Geldt overigens voor de gehele wereld. Ik ben blij dat AJAX gewonnen heeft als Nederlander zijnde en voor welke club ik ook ben vind dit een goede prestatie net zoals FC Twente en AZ. Nu nog hopen dat het tij keert in het voordeel voor PSV en Feyenoord zodat we weer meer punten scoren. Ik besef wel dat er nu noten van kritiek komen en wordt gezegd van de andere kant doen ze het ook. Juist ja elkaar de beschuldigende vinger wijzen is zo simpel en dat moet juist stoppen. Uitvakken ook weg en gewoon tussen de supporters onder elkaar zitten dat zou het moooiste en beste zijn voor de voetbalsport.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Goed uitgelegd Boyke. Volledig met je eens. Waardeloze gasten waren allen die er aan deelnamen, niemand uitgezonderd. Goor. Andere kant dit andere kant dat, eigen verantwoordelijkheid en innerlike beschaving zijn de basisexponenten voor goede omgangsvormen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen