Driessen trekt pijnlijke conclusie over de Eredivisie: 'Een ontmaskering, zó ontzettend zwak'

20 september 2024, 17:26   Bijgewerkt: 20 september 2024, 17:57
Foto: © Imago

Valentijn Driessen trekt na de eerste speelronde in de Champions League een uiterst pijnlijke conclusie over het niveau in de Eredivisie. Landskampioen PSV beet dinsdag namens Nederland het spits af en ging kansloos onderuit op bezoek bij Juventus (3-1), waarna Feyenoord twee dagen later in De Kuip met grote cijfers verloor van Bayer Leverkusen (0-4).

In de podcast Kick Off van De Telegraaf oordeelt Driessen stevig over de ruime nederlaag van Feyenoord: "In de eerste helft leek het gewoon nergens op... en ook in de tweede helft leek het nergens op", meent de chef voetbal van de ochtendkrant. Het elftal van Brian Priske had zelfs een nóg hardere tik kunnen krijgen: "In de slotfase krijgt Leverkusen nog een keer een drie-tegen-twee-situatie en een keer een vier-tegen-drie-situatie, waardoor zij rustig uit kunnen lopen naar 0-5 of 0-6. Dan heeft Feyenoord niets te vertellen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Luuk de Jong mikpunt van spot na bijzondere uitspraken: 'Die leeft in een sprookjeswereld'

"Dat was ook het pijnlijke", beaamt zijn collega Mike Verweij. "Je zag echt dat ze gas terugnamen in de tweede helft, dan komen er nog een paar invallers die zich wél willen laten zien. Dan kan het maar zo nog 0-7 worden", aldus Verweij. Presentator Pim Sedee trekt een parallel met de nederlaag die PSV in Turijn moest slikken, maar Driessen vindt de situaties niet helemaal vergelijkbaar. "Bayer Leverkusen is nog de kampioen van Duitsland. Die zijn vorig jaar ongeslagen gebleven op de finale van de Europa League na en hebben dit jaar één wedstrijdje verloren (van RB Leipzig, red.), dat was een faux-pas. Dat je het daar heel moeilijk tegen krijgt als Feyenoord, dat vijf of zes basisspelers van vorig seizoen mist, dat kan je een beetje voorzien."

LEES OOK: 'Dan wordt hij diep ongelukkig, ik vraag me af of hij in de winter aanstuurt op een vertrek bij Feyenoord'

Het verlies van PSV was wat dat betreft ontluisterender, vervolgt Driessen: "Tegen de nummer drie van Italië, wat een afgang was dat", klinkt het. "Die hebben eigenlijk ook geen enkele kans gehad. In het begin mochten ze meedoen tot de zestien, daarna waren ze de bal iedere keer kwijt. Dat vond ik eigenlijk nóg schrijnender dan Feyenoord, zeker gezien de omstandigheden."

Pijnlijke conclusie over de Eredivisie

Verweij stipt aan dat Ramiz Zerrouki donderdagavond met een knullige fout de 0-1 van Bayer Leverkusen inleidde in De Kuip. "Dan kun je de link leggen met Joey Veerman, precies hetzelfde", meent Driessen. "Die maakt ook op de beslissende momenten fouten. Balverlies lijden, niet terug verdedigen, eerst een beetje staan te kijken", somt de journalist op. "Ik vond het echt een beetje de ontmaskering van bepaalde spelers van Feyenoord en PSV - en daarmee ook van de Eredivisie. Op die twee clubs stond vorig seizoen geen maakt, op PSV nog steeds niet. Maar dat komt: de rest van de clubs zijn zó ontzettend zwak", aldus Driessen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Luuk de Jong verbaast vriend en vijand met uitspraken na Juventus-uit

De spits van PSV wordt 'zelfreflectie van erbarmelijk niveau' verweten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tja de clubwatchers zoals Elfrink en Krabbendam dichtte beide clubs nog een kans toe! Bijzonder geestig als je zoveel kijk op het spelletje hebt nietwaar! Misschien kunnen ze Rudolf aantrekken, ook alleen maar goed voor domme en onzinnige praat!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Psv en Feyenoord zijn natuurlijk wel de 2 toonaangevende clubs in Nederland. Dan is het inderdaad teleurstellend wat er gebeurd is.. moet wel zeggen dat ik Feyenoord beter vond spelen dan PSV alleen heeft Feyenoord pech dat bij Leverkusen alles raak ging met elk kansje die ze kregen. Normaal gesproken zou t gewoon een 2-2 geworden zijn.

Laurens1
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Jij zou er perfect bijpassen Rudolf

Dexi
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Voor de Nederlandse topclubs is de Champions League een competitie om waardevolle ervaring op te doen, die ze vervolgens kunnen inzetten om te schitteren in de Eredivisie... tegen voetbalreuzen zoals RKC.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

nog een voetbal expert driessen met zijn jaren ervaring op het veld kwam hij tot de conclusie dat Feyenoord onderuit gevoetbald werdt. Wat erg dat zag niemand aankomen wat een schande ! oh nee ja ze waren kampioen van Duitsland ongeslagen . Zomer transfer geen topspeler weggegaan en dus het team is eigenlijk zowat hetzelfde oh ja als je het zo bekijkt ja ja. ...... ja nee uuhhhhh. Valentijn Driessen net zoveel wedstrijden in de benen als sommige andere mensen hier , 0,0000000000

R MN
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Eindelijk komt er wat zinnigs uit zijn mond.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

hier is nog wat zinnigs: Stadion Feijenoord heeft de volledige lening die liep bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs afgelost. Zo meldt 1908.nl. Dit is een belangrijke financiële mijlpaal voor de Rotterdammers, omdat er nu geen rente- en aflossingsverplichtingen meer zijn richting de bank. Dit zorgt voor veel financiële ademruimte.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ook net gelezen mooi nieuws voor ons Feyenoord

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen